Kütahya’da, Öğretmenler Günü Kutlama Programı, Vali Sayın Şerif Yılmaz ve kent protokolünün katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Gün sebebiyle saat: 09.00’da İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve öğretmenlerin Atatürk Anıtına Çelenk sunumu, saygı durusu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikler, Kütahya Belediyesi Kültür ve Ticaret Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen programla devam etti.

Öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu dile getiren Vali Şerif Yılmaz, "Tabi öğretmenlik aynı zaman zor bir meslek. Zorlukların ve yoklukların dışında netice itibariyle insanla, insan eğitimiyle ilgili birebir insanın yetiştirilmesiyle ilgili bir konudur. Başka şeyleri çok rahatlıkla teknolojik olarak kullanabilirsiniz ama insan yetiştireceksiniz onu bilmeniz, onu yaşamanız, onunla beraber paylaşmanız gerekiyor ki ona bir şeyler verebilesiniz. İşte bu zor ama saygın, kutsal olan bu mesleğin belki de manevi tarafı yaptıklarınız, ürettikleriniz ve yetiştirdikleriniz sizleri belki de en mutlu eden yanı budur. Bu zor meslek insanlığın doğduğu günden beri var, bundan sonra da devam edecek. Bizler bu zor mesleğin zorluğunu azaltıp ülkemize, milletimize özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize faydalı hale gelmesi için elimizden geleni hep beraber yapmamız gerekiyor. Kütahya bazında bakacak olursak bu ilin valisi olarak onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Türkiye ortalamasının üzerinde bir eğitim başarısını yakaladık. Özellikle son iki yıl içerisindeki aldığımız rakamlar başarımızın devam ettiğini göstermekte, ben burada tüm öğretmen arkadaşlarımıza yine öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Bu başarılarımızın daim ve devamlı olmasını diliyorum. Bizler eğitim kalitesinin artmasıyla ilgili, eğitimin seviyesinin yükseltilmesiyle ilgili gerek teknik, gerek fiziki devletin tüm imkanlarını seferber ettiğimizi ben buradan tekrar ifade etmek istiyorum. Bugün çok az okulumuzda ikili eğitim kaldı, inşallah onları da tamamlayıp tüm okullarımızda hedefimiz tekli eğitime geçmektir. Burada öğretmen arkadaşlarımızdan özellikle istirhamım, bu zorluklar içerisinde olanlar varsa bunları idareciler vasıtasıyla ilgili birimlerimize, kurumlarımıza iletmelerini diliyorum. Bizim ilimizde yaşayan kim olursa olsun, nerede olursa olsun varsa sıkıntısı bunların iletilmesi en büyük sorumluluklarımızdan bir tanesidir. O nedenle de burada özellikle eğitim çağında bulunup ta okula gidemeyen var ise bunun sorumluluğu bize aittir. Eğer bir kişinin elinden tutulabiliyorsa bir kişinin eğitimini sağlayabilirsek bana göre bir kişi değil, o devlet kurtulmuştur, o millet kurtulmuştur" ifadelerini kullandı.

Öğretmenler günü kutlama programında Vali Şerif Yılmaz tarafından; 2013-2014 öğretim yılında emekli olan Milli Eğitim Müdürlüğü personelleri ile Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere plaketleri ve ödülleri takdim edildi.

Program adaylığı kaldırılan öğretmenlerin Yemin Töreni sonrası Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Okulu tarafından hazırlanan oratoryo ve orkestra gösterisi ile sona erdi.

Programa Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Hava Piyade Kurmay Albay Bülent Tatkan, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Şefik Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.(EFE)