Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Kütahya Orman bölge Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan ’bir fidan seninle hayat buldu’ projesiyle 2014 yılı içerisinde kentte doğan her bebek için bir fidan dikimini kampanyası başlatıldı.

2014 yılı itibariyle Kütahya’da 3 bin bebek doğduğunu belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, "Makpanya çerçevesinde her bebek için bir fidan dikilirse 15 dönümlük alan ağaçlandırılmış olacak. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) ’kıyametin kopacağını da bilseniz elinizdeki fidanı dikin’ buyuruyor. Biz de hem bu mesajın gereğini yapmak hem de çevre bilincinin oluşturulması ve temiz, sağlıklı bir çevre için duyarlılık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinliğe imza attık. Kamu Hastaneleri tarafından tespit edilen yeni doğan her bir bebek adına birer fidan dikerek daha yaşanabilir bir Kütahya için el ele verelim, çocuklarımızla fidanlarını birlikte büyütelim istiyoruz. Burada ailelerimizin de bilgisi dahilinde her bir bebeğimizin adının verildiği fidanların çocuklarımızla birlikte büyümesine şahit olacağız.

Kütahya’da doğan çocukların bir dikili ağacı olacak. Anne ve babalara vereceğimiz sertifika ile çocuk büyüdüğünde ’bak ben doğduğumda bu ağaç dikilmişti. Bu ağaç benim ağacım’ diyerek yaşadığı şehri sahiplenmesi için dede bunu bilmesi sağlanacak ve Kütahya’yı hiç unutmayacak.Bu tür etkinlikleri daha da geliştirerek çocuk dostu sağlık hizmetlerini uygulamalarımızı yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak, Kurumsal Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri kapsamında erozyon ve iklim değişikliği ile mücadeleye destek oluyor, gelecek nesillere daha yeşil ve sağlıklı bir dünya bırakmak üzere yol alıyoruz.Bu organizasyonda bizlere destek olan Kütahya Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven ‘e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ekici, kampanyanın başladığını ve ilk fidanlarında iki kurum çalışanları tarafından dikildiğini sözlerine ekledi.(EFE)