Kütahya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Dumlupınar Üniversitesi ile işbirliğine başladı.

Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Osman Şan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kütahya İl Müdür Vekili Mehmet Albayrak’la buluşarak bilgi alış verişinde bulundu.

Prof. Dr. Osman Şan, yaptığı açıklamada,“Girişimci üniversiteler bölgelerindeki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü ile yakın çalışır. Fakültemiz girişimcilik konusundaki başlangıcı yapmıştır, şu an itibariyle idari ve teknik altyapısını tamamlamıştır. İl Müdürlüğümüze bir irtibat ofisi verilmiştir. Hedefimiz,üniversitemizi bölgesinde girişimci yaparak diğer bölgelerdeki üniversitelere rol model yapmaktır” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kütahya İl Müdür Vekili Mehmet Albayrak da, "Fakültenin bilime girişimci yaklaşımı son derece isabetli, girişimcilik faaliyetlerine bizim de katkımız kapsamlıdır. Başlangıç olarakTeknoGirişimcilik Seminerleri başlatıyoruz. Bu seminerlerdeki tematik alanlaröğrenclerin ilgilendiği ve bölgenin ihtiyaç duyduğu konularda olacaktır.Bölgedeki Kamu-Üniversite ve Sanayi ortaklığı DPÜ Girişimcilik Kurulunun desteğiyle daha iyi sağlanıyor. Bölgedeki firmaların girişimcilik kuruluna katma değer üretecek projeler getirdiğini görmekten mutluluk duymaktayım. İlimiz sanayisini ileri götürmek için Müdürlüğümüz ile Fakülte yönetiminin gösterdiği bu yakın işbirliğimizin artarak devam etmesi ortak temennimizdir. Umuyorum ki daha birçok alanda ortak çalışmaları hayata geçireceğiz" diye konuştu. (EFE)