Kütahya’da üniversite-sanayi işbirliği kapsamında başlatılan Bölge Sanayi Oryantasyonu projesinin, LAV Cam Fabrikaları’nın faaliyetleriyle yeni bir ivme kazandığı bildirildi.

Firmanın düzenlediği seminere DPÜ öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. ilgisi yoğundu. Etkinliğe katılan LAV Cam Fabrikaları İşletme Müdürü Ümit Zor, Teknopark Müdürleri Ayhan Erdoğan, Metin Cengiz, Halil İbrahim Kemaneci ve İnsan Kaynakları Müdürü Dr. Ahmet Güven firma hakkında bilgiler verdi.

Ümit Zor, "LAV olarak ülkemizin geleceğine inanıyor, çağdaş uygarlıklar arasında yerini alması için üzerimizde büyük bir sorumluluk hissediyoruz. 18 yılda züccaciye cam üretim sektöründeki asırlık firmaları yakalayıp dünya 6.’sı olan firmamızda öğrendiklerimizi hem paylaşmak hem de artırmak için farklı paydaşlarla işbirliği fırsatlarını ilk değerlendiren kurum olmayı hedefliyoruz. Bu amaçla yurtiçinde ve yurtdışında üniversitelerle projeler yürütüyoruz. Ana üretim kampüslerimizin yer aldığı Kütahya şehrimizin köklü üniversitesi Dumlupınar Üniversitesi ile işbirliği fırsatını hep arzulamıştık.Sayın Prof. Dr. Osman Şan hocamızın önderliğinde şekillenen Bölge Sanayi Oryantasyonu sayesinde bunu gerçekleştirme fırsatını yakalamış bulunuyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızı LAV işletmelerinde işbaşı projeleri yaptırarak kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunurken, DPÜ bünyesindeki hocalarımızla rekabetçi gücümüzü artıracak yeniliklere imza atmayı amaçlıyoruz. Üniversite yönetiminin ve öğrencilerimizin ilgisi bizi çok heyecanlandırıyor.

LAV firmasının yaptığı mülakatta başarılı olan öğrencilerimizden Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Buket Er ve Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü öğrencisi Damla Nur Bölükbaşı, fakültenin paydaş olduğu böyle bir oryantasyon sürecinde hayallerine kavuşma imkanı elde ettikleri için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü öğrencisi Damla Nur Bölükbaşı da, "Son sınıf olduğum için dersler dışında çok fazla boş vaktim vardı. Bu boş vakitlerimde kendi bölümümle ilgili kendimi geliştirmek adına iş imkânları arıyordum. Bu konuda kendimi şanslı hissediyorum çünkü fakültemizin paydaş olduğu Bölge Sanayi Oryantasyonu bu aradığım fırsatı bana sundu. Ben de bana sunulan bu fırsatı fakültemiz ve kendi adıma en iyi şekilde değerlendireceğim" ifadelerini kullandı. (EFE)