Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Adalet Sarayı bahçesinde bulunan küçük ağaçların taşınması ile ilgili açıklama yaptı.

Başsavcı Atilla Aslan, binanın aynına ve kıymetli ağaçlara zarar veren bitkiler ve diğer ağaçlar başka mahallelere taşınmaktadır, bu şekilde tarihi Adalet Sarayı’nın gelecek kuşaklara miras bırakmak için uğraştıklarını belirtti.

Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 23 Mayıs 2014 tarih ve 1701 karar numarıl kararına esas, Orman Bölge Müdürlüğü’nün ve Kütahya Belediyesi’nin rapor ve peyzaj çalışmaları doğrusunda çalışmaların yapıldığını belirten Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, "Tarihi Adalet Sarayı’nın bahçesinde bazı küçük ağaçların sık aralıklarla dikilmiş olması ve büyüdükçe de tarihe dokuya zarar verme ihtimali düşünülerek bu küçük ağaçların taşınarak seyrekleştirilmesi için yapılan çalışmalar uzman kişilerin görüş ve onayı alınarak yapılmaktadır. Kaldı ki, orman müdürlükleri mevcut ormanlarda iyileştirme yapmak adına seyrekleştirme yapmaktadırlar. Yaptığımız işlemin bir şekilde seyrekleştirme olarak da kabul edilmesi mümkündür. Binanın aynına ve kıymetli ağaçlara zarar veren bitkiler ve diğer ağaçlar kesilmemekte, başka mahallelere taşınmaktadır. Ağaçların taşıma işlemi bittikten sonra peyzaj çalışmaları ile yeni ağaçlandırma da yapılarak Adalet Sarayına daha güzel bir görünüm kazandırılacaktır" dedi.(EFE)