Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi Başkanlığı tarafından hazırlanan AB projesi ulusal ajans tarafından kabul edilerek hibe almaya hak kazandı.

Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen Erasmus Programı kapsamında 2014 teklif çağrısı döneminde Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi tarafından sunulan ’Eğitimde Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı ve Sendikaların Eğitime Katkısının İncelenmesi’ başlıklı mesleki eğitim hareketlilik projesi kabul edildi.

Proje Türkiye Ulusal Ajansı vasıtasıyla Avrupa Komisyonu tarafından sağlanan 58 bin 245 Euro hibe finansmanı ile yürütülecektir.

Proje kapsamında 30 katılımcı, Avusturya ve Almanya’da mesleki eğitim kapsamında çeşitli eğitim ve inceleme faaliyetlerine katılacaklar.

Şube Başkanı Kamil Uçan, Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi koordinatörlüğünde hazırlanan projede; Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de ortak kurumlar olarak yer aldığını dile getirdi.

Uçan, Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şubesi ve ortak kurumlar tarafından belirlenecek 30 katılımcı 2015 yılı içerisinde Avrupa’da çeşitli eğitim ve inceleme çalışmalarına katılmak amacıyla hareketlilik faaliyetlerini gerçekleştireceklerini ifade etti.(EFE)