Kütahya’da, ’girişimcilik eğitimi’ başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları, düzenlenen bir törenle takdim edildi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ve KOSGEB işbirliğinde 2014 yılında kendi işini kurma fikri olan bireylere yönelik uygulamalı olarak düzenlenen Girişimcilik Eğitim Programına katılım belgesi dağıtım törenin de Vali Şerif Yılmaz da katıldı.

Törende konuşan Vali Yılmaz, Kütahya’da 4. organize sanayi bölgesinin kurulma çalışmalarına başlandığını belirterek, "

Kütahya denilince tabii biz ağırlıklı olarak geçmişten gelen Devletimizin yaptığı KİT yatırımlarının istihdamıyla büyümüş bir neslin çocuklarıyız. Bu da maalesef kendimize olan güveni oluşturmamış, herkes babadan oğula yada o kurumlara siyasi aracılar kullanılmak suretiyle, belli bir alışverişle bu şekilde gelmişiz. Tabi eğer siz dünyaya açılmak istiyorsanız, dünyayla rekabet edecekseniz, büyük devlet olacağım diye bir hedefiniz varsa, sizin bu şartlarda bunu gerçekleştirmeniz mümkün değil.İlimizde 4 Organize Sanayi Bölgemiz var. Zafer Organize Sanayi Bölgesi adı altında Altıntaş’ta Zafer Havalimanına yakın mesafede yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kuruluşunun çalışmalarına başladık. İnşallah yakın bir zamanda hayata geçecek.Belli bir süre içerisinde kursları gördünüz ve netice itibariyle de bu belgeyle beraber yine devletin vermiş olduğu hibe ve desteklerden, faizsiz kredilerden istifade etme imkanınız var. İnanın Türkiye’de bu son yıllarda uygulanan başarılı projelerden birisidir. Kendi küçücük iş yeri ile beraber 10-15 kişiyi istihdam eden girişimciler oldu aranızda. Ben bunu kamuoyunda paylaşıldığı içinde biliyorum. Türkiye’nin değişik yerlerinde, bugün o küçücük dediğimiz rakamla çok büyük işletmeler kuran girişimcilerimiz oldu. Ben inşallah içinizden de ilimizde, sadece kendisini değil başka insanları da istihdam edecek işletmeler doğar diye ümit ediyorum ve bekliyorum. Çünkü bizim o girişimcilik ruhumuzun, girişimcilik heyecanımızın ilimizde oluşması gerekiyor. Bütün amacımız bu, dışarıdan gelenlerin sadece yatırım yapmasıyla bu olmuyor. Kaynak itibariyle ilimizde yeterli miktarda kaynağımızın olduğunu biliyoruz. Bankalarda bekleyen, kullanılmayan, istihdama dönüşmeyen, yatırıma dönüşmeyen bir çok kişiye ait nakit paralar maalesef bekliyor. Kütahya’ya ilk geldiğim günlerdeydi; otobüsle veya araçla gelirken yolların bozuk olması nedeniyle Kütahya giriş belliydi, çok şükür bugün o yollar değişti. Bugün Gümrük Müdürlüğümüzün kurulması ile birlikte İhracat ve İthalat yaparken çektiğimiz sıkıntılar çözüme kavuşmuş olacak. Zafer Havalimanı’nın açılması ve Demiryolu iyileştirme çalışmalarıyla beraber diğer illerden hiçbir eksiğimiz kalmadı. Hatta fazlamız var, hangi Büyükşehir’e bakarsanız 3 saat mesafedeyiz. İlimizin coğrafi konumundan kaynaklanan bir avantajımız var. Bunu da en iyi şekilde değerlendirip bizim var olan potansiyelimizi kullanmamız gerekiyor" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen girişimcilik eğitim programını başarıyla tamamlayan 69 kadın, 72 erkek toplam 141 kursiyere katılım belgeleri, Vali Şerif Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Sertifika törenine Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Karaaslan, Vali Yardımcısı Sedat Oktar, dire müdürleri, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu Başkanı Erkan Güral, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve kursiyerler katıldı.(EFE)