Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Kütahya’ya yeni Adalet Sarayı’ndan sonra, yeni cezaevinin de yerinin belirlenmesine yönelik çalışmaların tamamlandığı söyledi.

Basın mensuplarının ziyaretinde konuşan Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, Parmakören mevkiinde yeni çevre yoluna yakın bir noktada yeni Kütahya cezaevinin yapılacağını, bu cezaevinin işyurtları bakımından Kütahya ekonomisinede büyük katkı sağlayacağı ifade etti.

Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Aslan, "Bizim mevcut E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumumuz şu anda Türkiye’nin en büyük işyurduna sahip bir cezaevidir. Çini üretimi konusunda öncü ve diğer cezaevlerini kalifiye personel ve malzeme noktasında destekler bir konumdayız, ancak mevcut cezaevinin şartlarının daha da iyileştirilmesi ve yeni cezaevi yapımı için yapılan çalışmalar nihayet sonuçlandı, girişimlerimiz sonucunda Kütahya Belediyesi tarafından imar planı tadilatıda yapılarak Parmakören mevkiinde Dumlupınar Üniversitesine ile yeni çevreyolu arasındaki bir mevkiide 210 dönümlük bir arazide tahsis tamamlandı, zemin analizleri yapıldı, inşallah 2015 yılında ihale sürecide tamamlanarak temeli atılır.

Mevcut yerin gerektiğinde kampüs cezaevi olabilecek bir konumda bulunması, yol, su ve elektriğin getirilmesi gibi ilave maliyetler gerektirmemesi ve planlanan çevre yolunada yakın olması gibi avantajları bulunduğundan daha önce cezaevi yapımı için düşünülen ve hatta imar planına da işlenen diğer üç arsanın tahsisinden vazgeçilmesi için yazışmaların yapıldığını" belirtti. Başsavcı Aslan "zamanın ve şartların neleri getireceğini bilmek mümkün değil, bizde yer seçimi yaparken en büyüğünü düşünerek hareket ettik ve Kütahya Belediyesi ve Kütahya Defterdarlığının katkılarıyla da sonuca ulaştık.Cezaevi hem Kütahya’ya ekonomik olarak da katkı sağlayacaktır hemde burada işyurtlarında bulunan tutuklu ve hükümlüler için mesleki öğretim ve rehabilitasyon adına önemlidir" dedi

Başsavcı Aslan, mevcut cezaevinin alanında Kütahya Belediyesi’nin 16 bin metekarelik bir payının olduğunu, yeni yapılacak cezaevinden sonra mevcut cezaevinin yapılan protokol gereği Kütahya Belediyesine devredileceğini söyledi.

Yeni yapılacak Adalet Sarayı ile mevcut tarihi Adalet Sarayının da devir edilmesinin mümkün olmadığını, buranın Cumhuriyet Başsavcılığı olarak hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.(EFE)