Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Kasım ayı olağan meclis toplantısı, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç başkanlığında, KUTSO Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Düzenlenen akşam yemeğinde, KUTSO’ya yeni kayıt olan üyelere, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç tarafından üyelik beratları takdim edildi.

KUTSO Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri ile meslek komite başkanlarının katılımında gerçekleştirilen meclis toplantısına, Kütahya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Albayrak ve TÜRKKEP Ege Bölgesi Müdür Yardımcısı Adnan Tosunoğlu konuk oldular.

Kütahya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Albayrak, Türkiye Sanayi Stratejisi, Sanayi Sicil Bilgi Sistemi, Bakanlık tarafından Kütahya’da desteklenmiş olan projeler, Ar-ge ve Yenilik Destek Programları, Sanayi Tezleri (SAN-TEZ) Proje desteği, Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama, Tekno Yatırım, Ar-Ge Merkezleri, Kümelenme Destek Programları konularında haziruna bilgi sundu. Ayrıca, bu desteklerin başvuru dönemleri, destek miktarı ve süresi, kimlerin bu desteklerden faydalanabileceği hakkında bilgileri paylaşarak, yöneltilen soruları cevaplandırdı.

KUTSO Kasım ayı meclis toplantısına konuk olan TÜRKKEP Ege Bölgesi Müdür Yardımcısı Adnan Tosunoğlu ise, kayıtlı elektronik posta hizmetleri, e-fatura, e-defter, dijital arşivleme konularında sundukları hizmetlere dair haziruna bilgi sundu.

Sunumlarının ardından konuklara, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nın eğitim ve kültür hizmeti olarak kazandırılan “Kütahya Sanatçıları” eseri, KUTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç tarafından günün anısına takdim edildi.

Konukların meclise hitabının ardından, KUTSO Kasım ayı meclis toplantısının olağan gündem maddelerinde yer alan konular müzakere edilerek ilgili kararlar alındı. Meclisten Bir Ses gündem maddesinde, KUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Hasan Öncel, Turizm konulu sunum yaparak, Kütahya’nın ülke turizmindeki yeri, Türkiye’nin dünya turizmi içerisindeki yeri ve payı konusunda görüşlerini hazirunla paylaştı.Turizmin, bacasız sanayi olduğunu dile getiren Hasan Öncel, dünya ekonomisinde büyük bir paya sahip olduğunu belirtti. Dünya turizminde en büyük payı Avrupa’nın aldığını, ancak Türkiye’nin dünya turizmi içinde hak ettiği paya yakın zamanda ulaşacağına dair olumlu göstergeler olduğunu ifade etti. Öncel, Kütahya’nın turizm potansiyeli açısından tarih, kültür, el sanatları, termal gibi büyük zenginliklere sahip olduğunu söyleyerek, şehrin tanıtımı konusunda yerel kamu kuruluşları ile sivil toplum örgütleri arasındaki işbirliğinin artırılması gerektiğini vurguladı. (EFE)