Hisarcık Çok Programlı Anadolu Lisesi bilgisayar laboratuarında kablosuz internet ağ sistemi ve fiziki iyileştirme çalışmaları ile yeni bilgisayar alımı yapıldığı bildirildi.

Okul müdürü Mevlüt Beydilli, bilgisayar laboratuarının yapılan laminat parke döşemesi, malzeme dolapları montajı ile fiziki şartlarının iyileştiğini belirterek, ”Okulumuz adına gelen ödenekten bilgisayar laboratuarına 5 yeni bilgisayar, 26 adet kablosuz ağ alıcısı, kablosuz verici, lazer yazıcı alımı malzeme dolapları montajı, ayrıca 62 metrekare laminat parke döşemesi yaptırılması ile birlikte laboratuarın tüm eksikleri tamamlanmıştır”diye konuştu.

Bilgisayarlı Muhasebe Alan Şefi Cemil Şimşek, son yapılan düzenlemelerle, laboratuarda ders işleme ortamının son derece verimli hale geldiğine dikkat çekerek, ”Okulumuzun en kalabalık sınıfı 25 kişi, bilgisayar sayısı ise 27. Her öğrenciye bir bilgisayar düşmesiyle eğitim-öğretim kalitesinin artacağı muhakkaktır. Yeni kablosuz ağ sistemi sayesinde de görüntü kirliliği ortadan kalkmıştır.” dedi. Şimşek, 60 metrekarelik bir ortamda ders işlemenin hem kendisi, hem de öğrenciler için keyif verici olduğunu, laboratuarın bu haliyle, Hisarcık adına da bir kazanç olduğunu, bilgisayar laboratuarının bilgisayar ve hızlı klavye kullanımı kurslarında halkın hizmetine sunularak daha da faydalı olabileceğini belirtti.(MA-EFE)