Dumlupınar Üniversitesi Ekonomi Topluluğu tarafından düzenlenen “1.Ekonomi Zirvesi” ne konuşmacı olarak katılan Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, iş dünyasına dair 50 yılı aşan tecrübelerini ve tavsiyelerini paylaştı.

Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Erdoğan’ın açılış konuşmasının ardından, kürsüye gelerek kalabalık bir öğrenci ve katılımcı topluluğuna hitap eden KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral gençlere, “Ülkenin geleceği sizlerin elinde, hepiniz ayrı bir değersiniz, iş aramayın, kendi işinizi kurmayı şimdiden hedef edinin” şeklinde seslendi.

Pozitif düşüncenin başarıyı sağlayan en önemli faktörlerden birisi olduğunu vurgulayan Nafi Güral, “Hem kendinizin, hem ailenizin, hem de Türkiye’nin geleceği sizlersiniz, çok değerli ve önemlisiniz. Kendinizi yetiştirin, nasıl daha faydalı olurum diye düşünerek, bu yönde gayret gösterin. Hedeflerinizi belirleyin. Kendi işinizi kurmak mutlaka öncelikli hedefleriniz arasında olsun. Başarı sır değildir, başarı için sadece çok çalışmak ve belirlenmiş olan kurallara uymak gerekir. Başarıyı getiren en önemli faktörlerden birisi pozitif düşünmektir, negatif düşünceler sizi durağanlaştırır. Negatif düşüncelerden ve kişilerden her daim uzakta olun. Çevrenizdeki negatif düşüncelere ve felaket senaryolarına kesinlikle itibar etmeyin. Mutlaka peşinden gidebileceğiniz hayalleriniz olsun. Kendinize güvenin. Hedeflerinizin ve hayallerinizin peşinden vazgeçmeden koşun.İş arayan kişi değil, aranan kişi olun” diye konuştu.

54 yıllık kendi iş yaşamından örnekler sunarak, başarılı olmak için öncelikli ipuçlarını veren Nafi Güral, “Başarı için, işletmenizin kurumsal yapısı çok önemlidir. Kurumsal bir yapıya kavuşturmalısınız. Lider olmalı, kendinizi yetiştirmelisiniz. Sevgiye ve paylaşıma dayalı liderlik yapmalısınız. İnovasyonun günümüzdeki önemini kabul etmeli, yeniliklere önem vermelisiniz. Sosyal yaşamınızda edineceğiniz tecrübeleri, iş yaşamınızda katkı sağlayacak şekilde değerlendirmelisiniz. Sosyal yaşamınızda ve iş yaşamında, yaşam kalitesinin yükseltilmesi için hem kendiniz, hem de çevreniz açısından, kendinizi görevli saymalısınız. Ekonomi, ülkede ve dünyada oluşan gelişmelerden bilgi sahibi olmalısınız, artık günümüzde bilgiye ulaşmak daha kolay. Sanal dünyayı da doğru kullanın. Toplum önünde konuşmak için kendinizi yetiştirin. Kendinizi doğru ifade etmeyi öğrenin. Kendinizi doğru ifade edersiniz, tüm kapılar önünüzde açılır. İş arayan kişi değil, vazgeçilmeyen ve aranan kişi olun. Kendinize değer verin. Tavrınızla, tarzınızla, davranışınızla, bilgi birikiminizle, dünya görüşünüzle, olaylara yaklaşımınızla ve çözüm odaklı olmanızla örnek olun” ifadelerini kullandı.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral’a hitabının ardından, DPÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Yunus Erdoğan tarafından, teşekkür belgesi ile DPÜ logolu çini eser, günün anısına takdim edildi.(EFE)