Muharrem ayı dolayısıyla Kütahya’nın Pazarlar Ortaokulu öğretmenleri, aşure pişirip öğrencilere dağıttı.

Pazarlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi’nin katıldığı program Pazarlar Ortaokulu bahçesinde gerçekleştirildi.

Pazarlar Ortaokulu öğretmenleri tarafından pişirilen aşureler öğretmenler okul bahçesinde öğrencilere dağıttı. İlk ve Ortaokulu öğrencileri ise öğretmenleri tarafından pişirilen ve dağıtılan aşureleri afiyetle yedi.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza eğitim, sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra örf ve adetleri de aşılamaya çalıştıklarına dikkat çeken Okul Aile Birliği Başkanı Muzaffer Günal, “Anadolu’muzun her köşesinde Muharrem Ayında geleneksel olarak yapılan ve dağıtılan aşureyi, bugün bizlerde okulumuzda yaparak çocuklarımıza dağıtmak istedik. Muharrem Ayı acıların sonlandığı ve ağızların tatlandığı bir aydır. Bu ayda birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin arttırılması gerekiyor. Aşure yemeğini organize eden ve pişiren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Geleneklerimizin ülkemizde halen devam ettiğinin örneğini göstermek için bugün burada toplandık. Öğretmen ve öğrencilerimiz ile yapılan etkinlikte sevgi, saygı, birliktelik, dayanışma gücünü ortaya çıkarmış olduk” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Sevgi, Ortaokul Müdürü Faruk Ünver ve öğretmenler öğrencilere kendi elleriyle aşureleri ikram ettiler. Öğrenciler ise öğretmenlerinin pişirdiği aşureleri afiyetle yediler.(MB-EFE)