Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde sivil toplum örgütlerinin düzenlediği "Tüm Anadolu ayaktayız, Emperyalizme karşıyız" isimli mitinge yüzlerce kişi katıldı.

Pazarlar İlesi Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan mitinge Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Bilal Demirci, MHP İlçe Başkanı Osman Ünal, sivil toplum örgüt üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Tüm Anadolu ayaktayız, Emperyalizme karşıyız mitingi Din görevlisi Selim Öner’in Fetih Süresini okuması ile başladı. Sivil Toplum Örgütleri adına basın açıklamasını Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Muhammed Hüseyin Kahraman yaptı.

Kahraman, “Askerlerimiz, vatanımızın bekası ve selameti için Afrin’de teröre karşı Zeytin Dalı Harekatı’nı gerçekleştiriyor. Harekatın 26. günündeyiz. “Beklemesinler” diyerek cepheye koşan yiğitlerimizin kimi şehitlik makamına, kimi gazilik mertebesine ulaştı. Operasyonun başlangıcından bugüne kadar “Düğüne gidiyoruz” diyen 31 yiğidimizi şehadete uğurladık. Şairin deyişiyle; Bir ögünç hil’ati gibi giydiler güzelliği Ufuklara oturup dolunayı sevdiler. Uzun, siyah kirpiklerinde seyyareler yanardı, Ağ buluttan atlarla ta Sidre’ye yettiler. Tam da bu yüzden; Vatan için şehadet şerbetini içen her yiğidi Süleyman Şah, şehit düştükleri yeri Süleyman Şah türbesi kabul ediyoruz. Tüm dünyanın siviller ölüyor yalanlarına kimse inanmıyor diyen Kahraman, " 15 Temmuz darbe girişimiyle ordusu zayıfladı” dedikleri Türkiye’nin teröre karşı sürdürdüğü başarılı operasyonlar sonrasında, sivil katliam yapmakla mahir bazı ülkelerin “siviller zarar görüyor” kartını devreye sokmaları da gerçekten manidar. Türkiye, 15 Temmuz darbesinden sonra ordusuna sızmış gladyo artıklarını ve emperyalizmin aparatı FETÖ’cüleri temizleyerek operasyon gücünü artırmıştır. Asıl korkulan budur. Korktukları başına gelecek, emperyalizm ülkemizden olduğu gibi medeniyet coğrafyamızdan da def edilecek “Siviller ölüyor”, timsahın söyleminden ibarettir. Dost ve düşman Türkiye’nin bu konuda ne kadar ince eleyip sık dokuduğunu çok iyi bilmektedir. Fakat, 9 askerimizin şehit verildiği saldırıda terör örgütünün sivilleri nasıl kullandığı da herkesin malumu" dedi

Mitinge din görevlisi Süleyman Çimen’in duası ile sona ererken Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalık yağan kara aldırmaksızın dakikalarca slogan attı.

Topluluk Cumhuriyet meydanından hareket ederek Belediye Caddesi üzerinden Pazarlar İlçe Jandarma Komutanlığı önüne gelerek askerlere destek sloganları attı.

Miting için toplanan vatandaşlar olay çıkarmadan sessizce dağıldılar.(MB-EFE)