Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Amenajman Planlama protokolü imzalandı.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Amenajman Planlarının yapımı çalışmalarında son aşamaya gelindiği bildirildi.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Amenajman planlarından olan Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Amenajman Plan protokolü Orman Bölge Müdürü İbrahim Ergüven’in de katılımıyla gerçekleşti.

Protokol Toplantısına Amenajman ve Rehberlik Denetim Başmühendisleri S.Ümit Portakal, Akın Mızraklı, Bölge Müdür Yardımcısı Mücahit Eracar, Orman İdaresi Planlama ve Silvikültür Şube Müdürleri, Orman İşletme Müdürü, İşletme Şefleri ile Kontrol Teşkilatı üyesi ve Yüklenici Firma Başmühendis ve firma yetkilileri katıldı.

Fonksiyonel olarak yapılan planlarla ilgili olarak Rehberlik ve Denetim Başmühendisleri; toplantıya Bölge Müdürünün katılmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Toplantıda bir konuşma yapan Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, ayrılan bu fonksiyonlara göre 20 yıllığına planlanan bölge ormanlarında İşletme amaçları, İşletme Sınıfları ve İdare sürelerinin tespit edildiğini ve bu çalışmaların yapılması sırasında daha titiz davranılması gerektiğini söyledi.

Daha sonra şeflik bazında sırasıyla Gediz, Çukurören, Muratdağı, Yeşilçay ve Şaphane Şefliklerinin protokolleri okunarak kontrol edildi ve imza altına alındı.

Yüklenici firma ile Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri arasında, amenajman planlarının yapımı aşamasında idarenin isteklerini belirleyen Son Protokoller; tüm İşletme Müdürlüklerinde imzalandı.

Bölge Müdürü İbrahim Ergüven, imza protokolünün ardından Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Yeşilçay Orman İşletme Şefliği Sazak Köyündeki ağaçlandırma sahasında incelemelerde bulundu. Gediz Orman İşletme Müdürü Nurettin Dağdelen’den bilgiler alan Bölge Müdürü; diri örtü temizliği, toprak işleme ve arazi hazırlığı yapılan 69.22 Ha.’lık sahadaki çalışmaları yerinde denetledi.(MA-EFE)