Gediz-Emet 1. Amatör Ligi Müsabakaları 14. Haftada oynanan maçlarla son buldu. 2014-2015 sezonunu son haftaya kadar çekişmeli bir şekilde geçti.

Eskigediz Belediye Gazispor ile Yeşilçayspor arasında Eskigediz sahasında oynanan karşılaşmada goller yağmur gibi geldi. Eskigediz Belediye Gazispor maçı 6-4 kazanmasına rağmen bir alt lige tenzil oldu.

Emet’te oynanan maçta ise galibiyet alan takım ya düşmeyecek ya da bir üst lige çıkmak için Play-Offlara çıkacaktı. Emetspor kendi sahasında Muhipler Fatihspor’u 2-1 yenerek lige tutundu. Muhipler Fatihspor ise galibiyet alması halinde Play-Offlara çıkacaktı.

Gediz’de oynanan maçta ise lider Uluoymak 1 Eylülspor şampiyonluk kupasını aldı. Şampiyon Uluoymak 1 Eylülspor, son maçta bu serüveni galibiyetle bitirmek istiyordu ama Erdoğmuşspor’un amacı da puan almaktı. Çekişmeli geçen 90 dakikanın sonucu 2-2 beraberlik oldu. Berabere biten maçın sonunda Erdoğmuşspor’un 1 puan alması ve en yakın rakibi olan Muhipler Fatihspor’un da Emet’te aldığı mağlubiyet sonrası Erdoğmuşspor, Uluoymak 1 Eylülspor’dan sonra Play-Offlara çıkan ikinci takım oldu.

Kupa töreninin ardında bir değerlendirme yapan Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Uluoymak 1 Eylülspor Kulübü Başkanı Muhittin Ertürk, Gediz’in gözde takımları Uluoymak 1 Eylülspor ile Erdoğmuşspor’a Play-Offlarda başarılar dileyerek, “Kulübümüz 2013-2014 sezonunda yaşadığımız tatsız olay camiamızı tüm Gediz’i üzmüştü. Camiamız, kulübümüz, teknik heyetimiz, futbolcularımız, sporseverlerimiz, Gediz halkımız kulübümüze güvenerek yanımızda oldular, inandılar, sahip çıktılar. Biz de Allah’a şükür şampiyon olarak en güzel cevabı ve güveni vermiş olduk. Hata insanlar içindir. Biz bundan ders aldık. Yüzümüzün akıyla 2014-2015 sezonunda şampiyon olarak ilçemizi layık olduğu bir sevinci yaşattığımıza inanıyoruz. Şimdi tüm Gediz bu iki takımımıza tam destek olmalıdır. Bunun tam zamanıdır. Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan Kütahya ASKF adına Genel Sekreter Ramazan Arslandaş’a, Kütahya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünden Spor Şube Müdürü Muharrem Çakır’a, Kütahya Saha Komiserleri Derneği Başkanı Erol Karateke ve Başkan Yrd. Mehmet Kiper’e, Kütahya TÜFAD Başkanı Mehmet Acet’e, Gediz İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar’a, Gediz Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Demir’e, Gediz Kulüpler Birliği Başkanı Mesut Yörük’e siyasi partilerin ilçe temsilcilerine, Eskigediz Belediye Başkanı Ercan Şimşek’e, Gediz Gençlikspor Kulübü Yöneticisi Ahmet İşlek’e, camiamıza, taraftarımıza, bütün sporseverlere ve maçtan sonra bizzat telefonla arayarak tebrik eden Kütahya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Sadık Ölçen’e teşekkür ederim” dedi.(MA-EFE)