Kütahya’da 58 kadın kursiyer, ’Sanatım Artık İşim’ isimli proje kapsamında 3 aylık eğitimlerini tamamladı.

Kadınların kurs süresince yaptıkları tezhip, minyatür, kaatı (kağıt oyma sanatı), ebru ve çini eserleri, Vali Şerif Yılmaz ve protokol mensuplarının katılımı ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Projenin, Kütahya İl Özel İdaresi tarafından hazırlandığı ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından da desteklendiği belirtildi.

Serginin açılış töreninde konuşan Vali Şerif Yılmaz, "Özellikle tarih kültür şehri diye bahsettiğimiz Kütahya’da geleneğimizi oluşturan medeniyetimizin belki de sanat yönünü ortaya çıkaran resim, minyatür, bizim anlayacağımız dille kağıt oyma sanatı, ebru, çini tahriri gibi sanatlarımızın hem devam ettirilmeli.Bu alanda zaten birikimi olan Kütahya’nın bunu diğer özellikle ’dezavantajlı grup’ diye nitelendirdiğimiz kadınlarımıza öğretilmesidir.Meslek edindirme sayesinde de gerek kendi işini gerekse, başka bir yerde iş bulma imkanını sağlayacak kendi sanat hayatını sürdürebilecek bir çalışmanın başlatılmasıdır.’Sanatım Artık İşim’ projemiz sona ermiştir. Bu dönem içerisinde konağımızda KOSGEB girişimcilik kursu açtık. Bu kurslara 40 bayan katıldı. Bu kurslar neticesinde de KOSGEB’in vermiş olduğu hibe ve desteklerden alma imkanına kavuşmuş oldu, ’Sanatım Artık İşim’ projesine 58 bayan kursiyerimiz katıldı. Kurslarını başarıyla tamamladılar. Bulunduğumuz Doğlarlı Konağı’da dahil olmak üzere ilimizde 400 den fazla tarihi tescilli bina var, büyük bir kısmı özel mülke ait, kamuya ait olan tescilli binalarda çok fazla sıkıntımız yok, büyük bir kısmını gerek vakıflar gerekse diğer kurum ve kuruluşlar kendi binalarını yapmak üzere çoğu tamamlandı. Mülkiyeti özel şahıslarda olan yerlerle ilgilide vatandaşlarımızın kendi bütçeleri dahilinde bunu yapmaya imkanları olamıyor" diye konuştu.

Kursiyerlerin belgeleri Vali Yılmaz ve protokol mensupları tarafından takdim edildi.

Etkinliğe Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Karaaslan, Vali Yardımcısı Uğur Turan ve davetliler katıldı.(EFE)