Kütahya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

Düzenlenen etkinliğe Kütahya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Semih Bilgi, Başhekim Yardımcıları Dt. Ebru Bayraktar, Dt. Özlem Arık, Kütahya Muharip Gaziler Derneği Başkanı Şaban Başoğul, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kütahya Başkanı Ahmet Asım Okat, şehit aileleri, gaziler ve hastane personeli katıldı.

Başhekim Dt. Semih Bigi; “Şehitlerimizi unutmayarak bu yıl böyle küçük bir etkinlik yaparak siz şehit yakınları ve gazilerimiz ile beraber kutlamak istedik, hepiniz hoş geldiniz. Bizler sizlere sağlık alanında Genel Sekreterliğimiz ile beraber elimizden gelen bütün kolaylıkları sağlamak için bütün imkanlarımızı kullanmaktayız. Türkiye’de ilk defa uygulanmaya başlanan Öncelikli Randevu Sistemi ile randevu sistemlerimize derneklerinizden aldığımız üye bilgileri doğrultusunda Sağlık Bakanlığının Poliklinik Hizmetlerinde Öncelik Sırası Hakkında Yayınlanan Genelgeye göre bekletmeden muayenelerinizi yapmaktayız. İnşallah yaptığımız bu hizmetleri en iyi bir şekilde kullanıp fayda görürsünüz” dedi.

Daha sonra Ağız Diş ve Sağlığı Merkezi Evde Sağlık Hizmetleri Hekimi Dt. Havva Biber Solak, ağız ve diş sağlığı açısından yapılabilecek ağız içi ve diş bakımı, hijyeni ve korunması hakkında bilgiler verdi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimler Derneği Kütahya Başkanı Ahmet Asım Okat, “Türkiye’de ilk defa Kütahya’da uygulanmaya başlanan muayene öncelik sistemi çok önemli bir hizmettir. Bu sistem sadece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizde değil DPÜ Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de geçerlidir. Artık derneklerimize üyeliği bulunan bütün şehit yakınları ve gazilerimiz çok fazla sıra beklemeden işlerini görebilmektedir. Bu hizmetlerin hayata geçmesini sağlayan Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici’ye tüm şehit yakınları ve gaziler adına teşekkür ederim" diye konuştu.(EFE)