Kütahya’nın Yunus Emre Mahallesi’nde yapımı 18 günde tamamlanan 33 metre yüksekliğindeki Selimiye Camii’nin minaresi, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül’ün de katıldığı törenle hizmete sunuldu.

Cami derneği ve hayırseverlerin katkılarıyla yaptırılan Osmanlı mimarisini simgeleyen minarenin 60 bin TL’ye mal olduğu belirtildi.

Müftü Hacı Yusuf Gül, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Kütahya’da dolu dolu programlarla geçtiğini belirterek, "Camiler; özellikle gençlerin milli ve manevi alanlarda faydalanacakları ve sığınacakları en güvenli yerler olması nedeniyle, Diyanet İşleri Başkanlığımızca bu yıl ’Geç Kalma Genç Gel’ sloganından yola çıkılarak, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda da ’Cami ve Gençlik’ teması işlenmektedir" dedi.

Minarenin 18 gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmete sunulduğunu dile getiren Müftü Gül, katkılarından dolayı Selimiye Camii’nin imamı ve aynı zamanda da caminin dernek başkanı olan Ahmet Bozkurt’u tebrik etti.

İmam Ahmet Bozkurt, caminin 1986 yılında yapılan minaresinin depreme dayanıksız olması sebebiyle yıkılıp, yerine bugün hizmete sunulan minarenin yapıldığını ifade etti.(EFE)