Kütahya’da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan "Sürü Yönetimi Kursu"nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

İşsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, istihdamın korunmasına ve işsizliğin azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla tarım ve hayvancılık alanında ihtiyaç duyulan tarım çalışanı yetiştirmek için düzenlenen proje kapsamında, Kütahya Merkez, Dumlupınar ve Aslanapa da açılan 4 kursta 83 kursiyerin başarılı olarak sertifikalarını aldığını belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ender Muhammed Gümüş, halen Tavşanlı ve Simav’da devam eden 16’sı bayan 40 kursiyerin ise eğitimlerine devam edildiğini ifade etti.

Gümüş, Aslanapa’da düzenlenen sertifika dağıtım töreninde, kurslar sayesinde çobanların artık eğitimli ve daha bilinçli olacağına dikkat çekilerek, sertifikalı eğitimli çobanlık mesleğinin maaş açısından da olumlu getirisinin olacağını ifade etti.

Gümüş, böylelikle hem sürü sahipleri hem de yeni haliyle çobanlığın cazip hale geleceğini dile getirdi.

Aslanapa Kaymakamı Semih Altaş ve Belediye Başkanı Asaf Akar sertifika almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik ederek, ülkedeki çoban sayısının artırılması gerektiğini belirttiler.

Kaymakam Semih Altaş, eğitime katılan kursiyerler bunun sigorta desteği ile mümkün olabileceğini belirterek, azalan çoban sayısının artırılması için devlet tarafından sigorta desteği sağlanması gerektiğini belirtti.

Bu arada, Kütahya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İŞ-KUR ile birlikte yürüttüğü "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi" kapsamında, Kütahya’da 10 ayda 113 kursiyere eğitimi verildiği vurgulandı.

Sürü Yöneticisi olmak isteyenler 120 saatlik eğitimin ardından sınava girerek başarılı olmaları halinde sertifikalarını alabilecekler. Uygulamaya 2015 yılında planlanan 9 kursla devam edileceği belirtildi.(EFE)