Kütahya’nın Simav ilçesinde son günlerde artan mantar zehirlenmelerinin önüne geçilmesi amacıyla bir dizi önlem alındı.Bu kapsamda Kaymakam Gökhan Gürbüzerol başkanlığında toplanan Simav İlçe Hıfzısıhha Kurulu ilçe merkezinin yanı sıra köy ve beldelerde doğadan toplanan mantarların satışını yasaklama kararı aldı.

Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Ceylan, ilçe hıfzısıhha kurulunun doğadan toplanan mantarların cadde ve sokaklarda satışını yasaklayan kararını köy muhtarlıkları ile belde belediye başkanlıklarına birer yazı ile duyurduklarını, ilçe merkezinde de belediye hoparlörü ile ilan ettiklerini bildirdi.

Ceylan, “Kararın takipçisi olacağız. Köylerde muhtarlar, beldelerde belediye başkanları, ilçe merkezinde de Belediye Zabıta ekipleriyle işbirliği içerisindeyiz. Teşkilatımız ve belediye ekiplerimiz çarşı ve pazarda sürekli dolaşacak . Karara rağmen doğadan topladıkları mantarların satışını yapanlara rastlanıldığı takdirde önce uyarıda bulunacağız. Satış yapmaya devam edenlere Kabahatlar Kanununa göre işlem yapılacağız” dedi.

Doğada kendi kendine yetişen mantarların zehirli olma riskinin çok yüksek olması sebebiyle böyle bir uygulamaya geçildiğini ifade eden Ceylan,"Son günlerde yağmurların ardından güneşin kendini göstermesiyle ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen mantarlar bolca çıkmaya başladı. Vatandaşlar kendiliğinden çıkan bu mantarlara çok fazla ilgi gösteriyor. Bu tür mantarların zehirli olup olmadığını anlayabilmek oldukça güçtür. Vatandaşlarımızın zehirlenmesini önleyebilmek için bu kararı aldık. Kültür mantarı dışında seyyar satılan mantarların zehirli olma riski oldukça yüksektir" şeklinde konuştu.(MY-EFE)