Kütahya Minibüsçüler Servis Araçları ve Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Süleyman Güdücü, benzin ve mazotta yüzde 20’le varan indirim sonrası ’halk otobüslerinde de indirim beklentisi’ oluştuğunu ancak, bunun mümkün olmadığını bildirdi.

Gürücü, yaptığı açıklamada, "Şehir içeresinde tam 19 ayrı meslek grubu kanunlar gereği ücretsiz taşınıyor. Bilindiği gibi 65 yaş üstünden de ücret alınmıyor. Halk otobüsçüleri, benzin ve mazottaki indirimlere rağmen hala zarar ediyor veya cüz-i miktarda kar ediyor. Halktaki indirim beklentisi kesinlikle mümkün değildi.Ayrıca 65 üstünde çok büyük bir istismar var. 65 yaş üstü vatandaşlarımız ’otobüsler nasıl olsa otobüsler ücretsiz’ diye ’keyfi’ yolcular yapıyor" dedi.

Güdücü, 3 gün önce Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nu makamında ziyaret ettiklerini, ziyarette indirim konusunun gündeme gelmediğini ifade etti. Güdücü, "Ben ve yönetim kurulu üyelerimiz, başkanla makamında 11 dakika süren bir görüşme yaptık. Görüşmede sonrası kendisine bizim problemlerimizin yer aldığı bir dosya sundum. Bu ziyarette indirim konusu görüşülmemiştir" diye konuştu. (EFE)

Kütahya’da halen sivil yolcu 1,90 TL’ye, öğrenci ise 1,30 TL’ye taşınıyor.(EFE)