AK Parti Tavşanlı Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresi ile yeni başkan Hilmi Gümüş oldu. Gümüş’ün Milletvekili Vural Kavuncu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, AK Parti’nin önceki İlçe Başkanı Mehmet Demir ve belde belediye başkanlarının mutabakatıyla aday gösterildiği öğrenildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen kongrede Gümüş ve ekibine partililer oylarıyla destek verdi.

AK Parti Tavşanlı İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Kongresi Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirildi. Kongreye, Milletvekilleri Vural Kavuncu, Soner Aksoy, Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, AK Parti Kütahya İl Başkanı İshak Gazel, diğer ilçe ve beldelerin belediye ve parti başkanları, belediye ve il genel meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları, parti delegeleri ile AK Parti’de önceki dönemlerde görev almış isimler katıldı.

DEMİR: BU BİR VEDA DEĞİL, VEFA KONUŞMASIDIR

Divan Kurulu Başkanlığını İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz’ın yaptığı kongrede ilk konuşmayı Bayrağı Hilmi Gümüş’e devreden Mehmet Demir yaptı.

AK Parti’nin 2002’den bu yana ülkeyi istenilen noktaya götürmek adına çok özverili bir çalışma yürüttüğünü belirten Mehmet Demir görevini devretmenin gururunu yaşadığını kaydetti.

“Bu bir veda konuşması değil, vefa konuşmasıdır” diyen Demir, “Burada bayrağı genç arkadaşım Hilmi Gümüş’e devretmekten onur duyuyorum. Bu konuşma bir veda konuşması değil, biz AK Parti neferleri olarak dünya lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği yolda yürümeye, hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizlerle bugün bir anımı paylaşmak istiyorum. Bana ilk görev talebi geldiğinde büyüklerime danıştım. Tavşanlı’daki bir çok kişinin yakından tanıdığı bu büyüğüm bana, (Akıl ve sağlığının zekatını veriyor musun?) diye sordu. Bu gerçekten düşündürücü bir soruydu. İşte bunların zekatının ise topluma hizmet etmekten geçtiğini söyledi. Biz de düsturla toplumunun önüne çıktı ve alnımızın akıyla bugünlere geldik. Yeni görev alan arkadaşlara başarılar diliyorum, her zaman kendilerinin yanında olduğumu bilmelerini istiyorum” ifadelerini kullandı.

GÜLER: EN BÜYÜK DESTEĞİ HALKTAN ALDIK

Demir’in konuşmasının ardından kendisine parti yöneticileri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Daha sonra kürsüye Belediye Başkanı Mustafa Güler geldi. Duygusal bir konuşma yapan ve zaman zaman gözleri dolan Belediye Başkanı Mustafa Güler, “2009 yılından bu yana çıktığımız bu yolda halkımızı düşünerek hareket ettik. 3 kez kendi alanımızda yılın belediye başkanı seçildik. Bu başarı Tavşanlılıların başarısıdır. Eğer onlar bizim arkamızda durmamış olsaydı, bu işleri yapamazdık” dedi.

Konuşması esnasından geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden babası Abdullah Güler için salondakilerden bir fatiha okumalarını isteyen Güler, konuşmasının devamında ise Belediye olarak yaptıkları faaliyetleri anlattı.

GAZEL: 2015 SEÇİMLERİNDE TAVŞANLI’DAKİ HEDEF YÜZDE 70

AK Parti Kütahya İl Başkanı İshak Gazel ise kendisinin gençlik kolları başkanlığından il başkanlığına kadar yükseldiğini ifade ederek, “Aynı yoldan gelmemiz hasebiyle Hilmi Gümüş’ün başkanlığına çok sevindim. Partimizin her kademesindeki arkadaşları basamakları çıkarak önemli yerlere gelmektedirler. Bizim partimiz dinamikleri olan bir partidir. Her zaman genç arkadaşlarımıza bu partide yer var. 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine bu kadrolarla ilerleyeceğiz. Hilmi Gümüş Başkan ve ekibine bu yolda başarılar diliyorum. Buradan ilk talimatımı da veriyorum. Pazartesiden itibaren 2015 seçim çalışmalarına start vereceğiz. Hedefimiz Tavşanlı’da yüzde 70’dir” diye konuştu.

Gazel’in ardından konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, AK Parti Hükümetleri döneminde önemli atılımlar gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Türkiye’nin son 10 yılda nereden nereye geldiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Artık gecenin 12.00’sinde Başbakanına mektup gönderebilen bir millet olduk. Herkes istediği her konuda sesini istediği yere ulaştırabilir duruma geldi. Artık daire amirlerinden hesap sorabilen bir millet var. Bu ülkemizin AK Parti ile ne kadar ileri bir seviyeye geldiğini göstermektedir” dedi.

Özellikle yol alanındaki yatırımlara dikkati çeken Kavuncu, “Burada yaptığımız yatırımlardan da bahsetmemiz gerekiyor. Kütahya Tavşanlı arası BSK asfalt ve bölünmüş yol ile 20 dakikaya düştü. On yıllardır yapılamayan Balıkesir yolu tamamlandı. Tunçbilek yolumuzda bir sorun halindeydi, onu da çözdük. Emet yolu ise ağır da olsa ilerliyor. Yapılan bu hizmetler halkımızın refah içinde yaşaması içindir. Sağlık, turizm, kültür alanlarında da AK Parti zihniyeti ortadadır. Yönetime gelecek olan Hilmi Gümüş ve ekibine başarılar dilerken, bugün bayrağı devreden Mehmet Demir kardeşimize de yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kavuncu’nun ardından Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay ve Soner Aksoy da birer konuşma yaptı.

Kinay genel anlamda Kütahya genelindeki yatırımlardan bahsederken, Soner Aksoy ise konuşmasında gençlere tavsiyelerde bulundu, genel siyaset hakkında durum değerlendirmesi yaptı.

Program Hilmi Gümüş başkanlığındaki yeni yönetim kurulu üyelerinin sahneye çıkıp partilileri selamlaması ve devamında verilen hediyeler ile sona erdi.

Programa katılanlara Belediye Başkanı Mustafa Güler tarafından yemek ikram edildi.

Öte yandan Hilmi Gümüş başkanlığındaki AK Parti Tavşanlı Teşkilatı’nın yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

“Ahmet Çevik, Barbaros Tunçbilek, Nevin Çiftçi, Ahmet Asa, Serpil Atar, Mustafa Ünsal, Mehmet Karatürk, Burhanettin Gürol, Nihat Zeytinoğlu, Abdullah Arısoy, Hasan Hüseyin Doğan, Abdullah Karakafa, Nihat Dere, Ali Sezer, Abdullah Özel, Mehmet Tunç, Levent Tangül, Murat Ahmet Başköy, Mehmet Göktekin, Mehmet Akay, İbrahim Kardaş, Gülsüm Gürbüz, İsmail Çoksert, Selman Kavun, Kadir Kartal, Semra Özden, Harun Çoban, Halit Aydın ve Birsen Güneş.(İÖ-EFE)