Tavşanlı’daki görme engelli vatandaşlar için düşünülen “Sarı Çizgiler“ üst yapı çalışmaları yapılan tüm caddelerinde hayat buluyor.

Görme engelli vatandaşlar için yapılan bu uygulamaya Tavşanlılılarda destek veriyor. Esnaftan bu alanlara tezgah açmamasını isteyen vatandaşlar “Engelli kardeşlerimizi hep birlikte düşünelim. Onların yaşam kaliteleri bizim duyarlı davranışlarımızla artacak “ dedi

Tavşanlı Belediyesi kaldırım ve yol yapım çalışmalarında engelli vatandaşların rahatlıkla gidecekleri yere ulaşabilmeleri için hassas bir çalışma yürütüyor. Özellikle görme engelli vatandaşların kaldırımlarda rahatlıkla yönlerini bulmalarına yarayan Sarı Çizgi uygulaması ilçenin en ücra noktalarında bile hayata geçiriliyor.

Görme Engelliler için yapılan bu uygulamanın Tavşanlı’nın her noktasında uygulanmasını isteyen vatandaşlar, esnafında duyarlı olmasını ve kaldırımları gereksiz yere işgal etmemesini, hele bu çizgiler üzerine kesinlikle tezgah açmamasını istiyor. Bu arada Türkiye’nin bir çok noktasında Görme Engelliler Dernekleri bir araya gelerek çeşitli etkinliklerle sarı çizgilerin ne anlama geldiğini topluma anlatmaya çalışıyor. Dernek yetkilileri bu çizgilerin tüm kamu binalarında da uygulanmasını talep ediyor.