Kış lastiği uygulamasının 1 Aralık tarihinden itibaren başlaması üzerine Tavşanlı Bölge Trafik Amirliği de denetimlerine başlayarak sürücüleri uyarmakla yetindi. Kış şartları ağırlaştığında uyarılar cezaya dönüşecek.

Ticari araçlarda 1 Aralık’tan itibaren kış lastiği uygulaması zorunlu hale getirildi. Birçok kişi hususi araçlarda da bu uygulamanın yapılması gerektiğini düşünse de şimdilik ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden; kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ve ‘A türü yetki belgeleri’ne kayıtlı otomobillerde her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunlu oldu.

Tavşanlı Bölge Trafik Amirliği de bu kapsamda yaptığı denetimlerde sürücüleri uyararak kış lastiği yok ise en kısa zamanda araçlarına taktırmasını istedi.

Hava şartları olumsuz olduğunda, buzlanma ve kar yağışı esnasında yapılan denetimlerde yukarıda belirtilen araçlardan kış lastiği takmayanlara 519 TL ceza uygulanacak ve araç kış lastiği takana kadar trafikten men edilecek.