Tavşanlı’da büyük eksikliği hissedilen İŞ-KUR Müdürlüğü yapılan açılış töreniyle hizmet vermeye başladı. Tavşanlı Şubesi üç ilçede toplam 23 bin sigortalıya hitap edecek. Kurumda şu an 7 personel görevlendirildi.

Ulu Cami Mahallesi’nde kiralama yöntemiyle hazırlanan İŞ-KUR Müdürlüğü’nün hizmet binası Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Mehmet Uğur Abacı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Belediye Başkanı Mustafa Güler, daire amirleri, öğretmen ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Tavşanlı ile birlikte Emet ve Domaniç ilçelerine de hizmet edecek olan kurumun iş dünyasıyla işçi kesimini bir araya getireceği vurgulanırken, ilçede ki yatırımların ve faaliyetlerin bu şubeyi gerekli kıldığı bildirildi. Açılış törende ilk konuşmayı İŞKUR İl Müdürü Eren Türkmen yaptı. Eren, danışmanlık hizmetlerine değinerek “ İŞKUR danışmanlık hizmetleriyle daha yakın bir noktada hizmet vermeye başlayacağız. Üç ilçemizde ki sigortalı çalışan sayısı 23 bin olarak tespit edilmiştir. Bu sayı Kütahya genelinde ki çalışan sayısının yüzde 27’si demektir. Bu noktada ne kadar doğru bir karar verdiğimiz ortaya çıkmaktadır. İŞKUR Tavşanlı Şubemiz halkımıza hayırlı olsun“ dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise ilk göreve geldiklerinde kendilerine bir talepte bulunulduğunu, bu işin belediye ile işbirliği içerisinde yapılması istendiğini, kendilerinin kayırma söylentilerinin ortaya çıkacağı endişesiyle bu konuya sıcak bakmadıklarını ifade etti. Başkan Güler “ Tavşanlı’da ki işsiz sayısı her geçen gün azalıyor. Bize talepte bulunuldu. O dönem kendi imkanlarıyla işe girenler üzerinden “belediye torpil geçiyor söylentisi” çıkar diye endişe duyduk. İşte o dönem gündeme gelen İŞKUR Müdürlüğü’nün ilçede faaliyet göstermesi gerekliliği bugün hayat bulmuştur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu açılış değişen Tavşanlı’yı işaret etmektedir. Yapılacak yatırımlarla birlikte işsiz sayısının azalacağına şahitlik etmekte hepimizi mutlu edecek” diye konuştu.

Tavşanlı’nın çoğu yerleşim alanından daha şanslı olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, birlik ve beraberlik konusunda ki vurgusunda ilgi çekici açıklamalar yaptı. Güler, “İdareciler anlamında çoğu yerden şanslıyız. Birlikte hareket etme melakelerimiz gelişmiş. Bizim burada çok sevdiğimiz bir kaymakamımız var. Allah başımızdan eksik etmesin, siyasete atılmazsa çok sevineceğim bir valimiz var. Tavşanlı’da siyaseti her anlamda temsil eden sayın Milletvekilimiz var. Kurumlar arası vermiş olduğumuz sözlerimiz var. Allah nazar değirmesin“ ifadelerini kullandı

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ise açılışı yapılan yeni hizmet alanın hayırlı olmasını diyerek, bu düşüncenin halk buluşmalarında ortaya çıktığını söyledi. Hatipoğlu, “Belki de Türkiye’de eşi olmayan bir yöntemle İŞKUR faaliyetlerini hafta bir günde olsa Hükümet Konağımızda yürüttük. Burada ki çalışmalar bizim daha geniş alanda hizmet vermemiz gerektiğini ortaya koydu. Valimiz Şerif Yılmaz ve Milletvekilimizin destekleriyle bugünden itibaren hem vatandaşlarımıza hem de iş verenlere hizmet verecek olmaktan memnunuz“ dedi.

Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ise Türkiye’nin gelişen ve değişen bir dokuya sahip olduğunu, Tavşanlı’nın da bu değişimden nasibini aldığını ifade ederek, 2012’den buyana çeşitli iş kollarında 1000 kişinin istihdam edildiğini söyledi. Kavuncu “ Yaklaşık 3 yılda bini aşkın kişi istihdam edildi. Açılan fabrikalarımızın yanında yeni okullar, hastaneler, çeşitli sosyal alanlar inşa ediyoruz. Rakamlar biner biner artmaya devam edecek. Geçmişte önce siyasetçiye başvurulurdu. Bizim ilk zamanlarda ki tavrımız zaman zaman yatsındı. İmtiyaz sağlamak, ayrımcılık yapmak bize yakışmaz demiştik. Sevinerek söylüyorum ki bugün vatandaşımız ne demek istediğimizi çok iyi anladı. Tavşanlı’da şu anda çalışırken daha iyi iş bulma anlayışı başladı. İşte burada açılacak kurum tam adresidir. Görev alan danışmanlık uzmanlarımız yol gösterecekler“ diye konuştu.

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ise bu kurumun Tavşanlı’ya kazandırılmasında siyasi desteğin önemine değinerek başta Kütahya Milletvekili Vural Kavucu, olmak üzer tüm milletvekillerine teşekkür etti.

Kütahya Vali Şerif Yılmaz, “Hem işçimize hem de iş verenimize hayırlı olsun. Kamu hizmetlerini ilçelere yayma suretiyle genişletiyoruz. Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu hizmetin Tavşanlı’ya gelmesinde siyasi destek gerekiyordu. İnsan odaklı hizmet anlayışımızda köklü değişiklikler yaşanıyor. Bağkur, SSK gibi birimler tek bir merkeze alındı. Geçmişte vatandaşlarımız iki gününü ayırarak il merkezine gitmek sorunda kalıyordu. İşte yapılan değişimlerin en güzel örneğin bu alanda yaşıyoruz. Halkımız ilçelerimizde bu işlemlerini kısa sürede hallediyor. İŞ KUR hizmet merkezimizin de Domaniç, Emet ve Tavşanlı’ya hayırlı olmasını diliyorum“ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İŞ KUR Tavşanlı Müdürlüğü kurdele kesilerek protokol tarafından hizmete açıldı.(İÖ-EFE)