MHP’de görev değişimi yaşandı. Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen kongrede uzun zamandır MHP İlçe Teşkilat Başkanlığı görevini yürüten Akın Kaygısız’ın aday olmaması üzerine, tek listeyle başkanlığa aday gösterilen Muhittin Uz, MHP’nin yeni ilçe teşkilat başkanı oldu.

Muhittin Uz, yönetim kuruluyla ilk toplantılarını bugün yapacaklarını söyleyerek, “2015 seçim çalışmalarına start vereceğiz. Partimizi iktidarda görmek en büyük arzumuzdur. Bizde bu hedef doğrultusunda Tavşanlı’da ki oy oranımızı en üst seviyeye çıkartmak için var gücümüzle çalışacağız.”

Milliyetçi Hareket Partisi Tavşanlı teşkilatında Muhittin Uz başkanlığa getirildi. Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen kongrede Akın Kaygısız’ın aday olmaması üzerine tek liste ile seçime giden MHP’de Muhittin Uz ve yönetimi göreve getirildi.

Kütahya Milletvekili Alim Işık’ın da katıldığı Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Muhittin Uz, teslim aldıkları bayrağı yukarıya çıkartmak için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi. Haber Tavşanlı Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Uz, 1987 yılından buyana teşkilatın içerisinde olduğunu kaydederek şunları söyledi; “ Bu teşkilatta 1987 yılından beri Ülkü Ocakları başta olmak üzere üniversite yıllarında da aktif görevler aldım. Partimizde Genel Kurul öncesi yaptığımız istişarelerde Akın Kaygısız başkanımız aday olsaydı dahi yönetimde görev alacaktım. Akın Kaygısız’ın devam etmeme kararı sonrasında arkadaşlarımızın tümünün desteğini alarak tek liste olarak seçimlere gittik. Burada bana ve yönetimime güvenen MHP teşkilatına teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde, Milletvekilimiz Alim Işık’ın da katılımıyla kongremizi geride bıraktık. Hepimize, camiamıza, MHP’ye gönül vermiş Tavşanlılılara hayırlı olsun.“

Bu arada Tavşanlı’da ki diğer siyasi partilerle ilişkileriniz nasıl olacak? Sorusuna da samimiyetle cevap veren Muhittin Uz “ Bu memlekete bir çivi çakandan Allah razı olsun deriz. Memleket hepimizin memleketi, talana, yağmaya asla izin vermeyiz. Bu ülkenin, Tavşanlı’nın değerlerinin peşkeş çekilmesine demokratik unsurlar çerçevesinde itiraz eder, sonuna kadar mücadele ederiz “ ifadelerini kullandı.

Muhittin Uz, bugün yönetim kurulu üyeleriyle ilk toplantılarını yaparak görev dağılımını netleştirmek istediklerini söyleyerek Çarşamba gününden itibaren 2015 Genel Seçimlerinin stratını vereceklerini ifade etti. Uz “ Yönetim kurulunda ki arkadaşlarımızla ilk toplantımızı yaptıktan sonra görev dağılımını en kısa sürede netleştirmek istiyoruz. Önümüzde çok kritik bir seçim süreci var. 2015 seçimlerine vakit kaybetmeden hazırlanacağız. Partimizin tüm imkanlarını kullanarak devraldığımız bayrağı daha yukarılara taşımak için çaba sarf edeceğiz. Her siyasi partide olduğu gibi hedefimiz MHP’yi iktidarda görmektir. Bizlerde arkadaşlarımızın gayretleriyle partimizi Tavşanlı’da en üst seviyeye çıkartarak Tavşanlı halkına ilçemi,z için yapılması gerekenleri, kendi doğrularımızı anlatmaya çalışacağız “ diye konuştu.

Muhitin Uz’un Yönetim Kurulu Listesi’nde şu isimler yer aldı: Mehmet Armut, Halil Sadım, İbrahim Karakaya, Akif Karakuzu, Mustafa Düzgün, Ahmet Erdinç, Cengiz Akın, Agah Lütfü Bilen, Yunus Karakoç, M.Ali Yıldırım, Hasan Karakaş, Yavuz Adnan Bayram, İsmail Aktaş, Fikret Zeybel, Talip Akın, Ahmet Çoban, Naızm Durak ve Ertan Toy.(İÖ-EFE)