Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil, Tavşanlı’dan Umre ziyareti için kutsal topraklara gitmek isteyenlere bazı uyarılarda bulundu. Müracaatların müftülük tarafından kabul edildiğini hatırlatan Amil, bazı belgelerinde hazırlanması gerektiğini söyledi.

Tavşanlı Müftülüğü’nden yapılan açılamada Umre’ye gitmek isteyen vatandaşlara izlenecek yol konusunda uyarılarda bulunuldu. Kayıt işlemleri sırasında yapılacak işler konusunda Tavşanlılılara bilgiler veren ilçe müftüsü Mecit Amil, ilçede kayıt işlemlerinin Diyanet Vakfı Aracılığı ile gerçekleştirildiğini hatırlattı. Amil, "Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız ilan edilen 20 günlük konaklama türüne ait banka kodu ile Türkiye Diyanet Vakfı Hac ve Umre Muhasebe Müdürlüğünce bankalara açtırılan kurumsal tahsilat hesaplarına yatırdıktan sonra müracaatlarını bize veya http// hac.diyanet.gov.tr adresinden elektronik ortamda kendileri yapabilecektir” diye konuştu

Bu işlemlerin ardından bazı belgelerinde hazırlanması gerektiğini kaydeden Mecit Amil, vatandaşlardan çipli pasaport, banka dekontu, 45 yaşından küçük olup eşleriyle birlikte gidecek olanlardan evlilik cüzdanı, 18 yaşından küçükler için akrabalık belgesi istendiğini hatırlattı.

Bu arada Umre yolcularının sağlık kurumlarından birinde menenjit aşısı olması da gerekiyor.(İÖ-EFE)