Alt yapı çalışmalarının ardından üst yapıda da sona yaklaşan Tavşanlı Belediyesi oluşabilecek su taşkınlarını önlemek için tedbir aldı. Belediye ekiplerinin 24 saat esasına göre çalışacağını duyuran Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Halkımız ve esnafımız rahat olsun. Onların huzuru ve güvenliği bizim önceliğimizdir“ dedi.

Sağanak yağışların oluşturabileceği su taşkınları için Tavşanlı Belediyesi önlem aldı. Sabah saatlerinde başlayan yağış ile birlikte çalışmalarını sürdüren ekipler, mazgalları temizleyerek meydana gelebilecek tıkanıklıkların önüne geçmeye çalıştı.

Özellikle şehir merkezinde sürdürülen kaldırım ve yol çalışmalarının bulunduğu alanlara yoğunluk veren ekipler, oluşan su birikintilerine anında müdahale ederek çevre esnafın zarar görmemesi için çaba sarf etti. Belediye Başkanı Mustafa Güler, “ Halkımızın da yakından takip ettiği gibi yol düzenleme çalışmalarımızın devam ettiği bölüm şehir merkezinde odaklanmış durumdadır. Çalışmalarımızı yüzde 90 oranında bitirdik. Son iki cadde düzenlememiz kaldı. Gerçekleştirmiş olduğumuz alt yapı çalışmaları sayesince çok şükür önceki yıllarda olduğu gibi aşırı yağışlarda yaşanan ve oluşan su taşkınlarının önüne geçmiş durumdayız. Şuan itibariyle çarşı merkezinde çalışma nedeniyle mazgalların tamamlanmaması nedeniyle su birikintileri olabilir. Bu sorunu gidermek içinde ekiplerimiz 24 saat görev başında olacaklardır” diye konuştu.(İÖ-EFE)