İnşaatı bir yılda tamamlanması hedeflenen Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun temeli atıldı. Yapılan konuşmalarda Kütahya’nın termal zenginliklerine dikkat çekilerek, Tavşanlı’da ki okulun sadece bölgeye değil, ülke kalkınmasına da önemli destekler sunacağı vurgulandı.

DPÜ Tavşanlı Meslek Yüksel Okulu yerleşkesinde inşaatına başlanan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu’nun temeli atıldı. İstiklal marşı ve saygı duruşuyla başlayan programa Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Belediye Başkanı Mustafa Güler, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, daire amirleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Temel Atma Töreni öncesi yapılan konuşmalarda ilk olarak kürsüye gelen Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Kayık, Kütahya’nın potansiyelinden bahsederek yapılan yatırımın önemine vurgu yaptı. Kayık, “Ülkemiz turizm sektöründe çok önemli bir potansiyele sahiptir. Yeterli seviyede olduğumuzu, ön görülen hedeflere ulaştığımızı söyleyemeyiz. Bunun çok farklı sebepleri var. Gelişmiş insan gücünün yetersiz olmasını bir etken olarak görüyorum. Tavşanlımıza açılacak okulumuzun sektör için önemli olduğunu görmemiz lazım. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum“ dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ise Göbel vurgusu yaparak Turizm Okulu’nun öneminden bahsetti. Mustafa Güler rektör Ahmet Karaaslan’dan destek isteyerek bugüne kadar yapılan yatırımların Tavşanlı halkının destekleriyle hayat bulduğunu, bundan sonrada Üniversite yönetiminden fiziki yapılara önem vermesini istedi. Belediye Başkanı Mustafa Güler “ Bugüne kadar Tavşanlımızda ki yatırımlar dernek kanalıyla, GLİ eliyle ve belediye destekleriyle yürütüldü. Temel hedefimiz mevcut yapıların iyileştirilmesi olmalıdır. Bugüne kadar hep dernek yapsın bize devretsin mantığı vardı. Allah’a şükür Turizm Okuluyla birlikte bu zihniyeti kırmış durumdayız. Üniversite de okuyan öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirebileceği tesisleri de yapmalıyız. Kütahya turizm alanında gelişmek istiyorsa Yoncalı, Eynal ve Göbel’e önem vermelidir. Bizim yapılmasını istediğimiz uygulama oteli bir başlangıç olacak. Biz bir iki ay içerisinde araziyi size tesis edeceğiz. İnşallah Tavşanlı adına hayırlı olur. 2005 yılında Çimento Fabrikası kurulması yönünde çalışma başlatılmıştı. Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum. Bu fabrikanın başka bir yere yapılması gerekli. Bizler bu konuda birlik oluşturmalıyız “ ifadelerini kullandı.

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan ise Tavşanlı’da ki temel atma töreniyle birlikte büyük bir heyecan yaşadıklarını söyleyerek, Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ve Belediye Başkanı Mustafa Güler’e teşekkür etti. Üniversitenin 50 bin öğrencisiyle Türkiye’de ilk 10’a girdiğini belirten Karaaslan, “Kütahya’mızın bir değeri olan okulumuzu önümüzde ki 10 yıl içerisinde Dünyanın 50 üniversitesi arasına sokmak istiyoruz. Gerekli alt yapıya, öğretim görevlisine ve fiziki şartlara sahibiz. Dolayısıyla Kütahya’mız ve onun yanında Tavşanlı’mıza kurulacak yeni fakülteler bizi bu hedefe taşıyacak. Burası ilçemizin ileride kurulacak yeni bir üviversite’nin çekirdeğini oluşturacaktır“ diye konuştu.

Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu ise Kütahya’ya yapılan devlet yatırımlarından bahsederek turizmin önemine değindi. Kavuncu, okulların sadece öğrenci sayısı, ekonomik getirilerle değerlendirilemeyeceğini, toplumu aydınlatma konusunda ki önemini de bilmek gerektiğini savundu. Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, “Okullarımız ülkemizin kalkınmasında büyük önem taşımaktadır. Bugün DPÜ’nün yıllık bütçesi 160 milyon TL’ye ulaştı. Okullarımızın değişip, geliştiğine hepimiz şahidiz. İlçelerde hala ciddi sorunlar var. Tavşanlı okulumuz Türkiye’nin nadir okullarından birisidir. Çünkü bu okul işçilerimizin destekleriyle, alın teriyle, Ticaret Odamızın, halkımızın destekleriyle yapılmıştır. Nüfus başına balkarsanız Tavşanlı okulumuz en az öğrenciye sahip okulumuzdur. Bu durumu değiştirmeliyiz. Yurt meselesini çözüme kavuşturduk, Turizm okulumuz açılıyor, Göbel de ki otelimiz inşa edilecek. Bu gelişmeler gerçekten önemlidir. Sayın rektörümüzde heyecanımıza ortak oluyorlar. Burada en büyük sorun olaraksa öğretim üyelerini Tavşanlı’ya getirme konusudur. Ben şahsen 5 rektörle konuştum. Bu sorunu da çözeceğiz“ dedi.

Konuşmaların ardından protokol mensupları Tavşanlı Müftüsü Mecit Amil’in duasıyla Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksek Okulu’nun temeli attı. Okulun 1 yılda tamamlanması, 4 kattan 10 derslik ve laboratuarlardan oluşacağı öğrenildi.

Tavşanlı Meslek Yüksek Okulu’nda inşaatı tamamlanan spor tesislerinin açılışı da yapıldı. Halı saha, basketbol ve voleybol sahalarından oluşan tesisin açılışını Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Belediye Başkanı Mustafa Güler ve Rektör Ahmet Kasaaslan yaptı. Milletvekili Vural Kavuncu Meclis Takımında olması hasebiyle penaltı atışlarında marifetini gösterirken, Rektör Ahmet Karaaslan ise basket potasına gönderdiği 3’lüklerle alkış topladı.(İÖ-EFE)