Tavşanlılı hayırsever vatandaşlar kendi aralarında topladıkları paralarla Afrika’ya su kuyusu açtı. İHH’nın destekleriyle yapılan bu çalışmaların devam edeceği bildirildi.

Tavşanlı Durak Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar kendi aralarında topladıkları paralarla Afrika ülkesi Gana’da su kuyusu açtı. Armutlar Cami cemaatinin de destek verdiği hayır faaliyeti İHH kanalıyla Afrika’da hayat buldu. Mahalle sakinleri ve arkadaşları adına konuşan Nahide Çıntangil, benzer bir projeyi de Pakistan’da yürüttüklerini kaydetti.

Çıntangil “ Burada arkadaşlarım ve mahalle sakinlerimiz adına konuşmak gerekirse Afrika ülkeleri geröçekten bizim yardımlarımıza muhtaç bir hayat sürüyorlar. Biz arkadaşlarımızla birlikte bu ülkelere nasıl yardım edebiliriz diye düşündük ve İHH’nın desteği ile Gana’da kuyumuzu açtık. Evet hayır işleri gizli yapılmalıdır ancak bu herkese açık bir yardım olduğu için Tavşanlı halkımızı bilgilendirerek teşvik etmek istedik. Şimdi Pakistan’da da bir su kuyusu açıyoruz. Bu tür hayır işlerine vesile olmak isteyen halkımızın da duyarlı olmasını, Afrika coğrafyasında yaşanan yokluğu hissetmesini diliyoruz. Bu hayıra vesile olan herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.(İÖ-EFE)