Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği’nin (FRİGKÜM) Toplantısı, Sabuncupınar Frig Konaklama Evi’nde gerçekleştirildi.

Frig Vadisi’nin gizli bir Kapadokya olduğunu belirten Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, "Öncelikle Sabuncupınar köyünde bulunan Frig Konaklama Evi’nin hizmete sunulması bizleri sevindirdi.Yolun başladığı alan, belki de bundan sonra buraya gelecek olan misafirleri ağırlayacak olan bir alan, bir mekan, bu nedenle bugün hem buranın açılışını yapacağız, hem de Eskisehir’den, Afyonkarahisar’dan ve Kütahya’dan üniversite öğrencileri gelerek bölgeyi tanıması açısından aynı programın bu mekanda buluşturulması açısından bizim tanıtımla ilgili her zaman dile getirdiğimiz bir eksikliğin giderilmesi noktasında önemli bir çalışma olacak.Bugün burada ilk encümen toplantısını da gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra yapılacak olan çalışmalara destek veren ve verecek olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Çünkü burası bir kültürel mirastır. Bu mirasın bizden sonraki nesillere doğal haliyle, bozulmadan aktarılması esastır. Alanımız bakir bir alandır. Gizli bir Kapadokya’dır. Bu alanın dünya turizmine açılması gerekir. Dünya turizmine açılması için de belki de ilk önce kendimizin tanıması gerekir. Bölgemizi kendi insanımıza tanıtmamız gerekiyor. Bunun için de gerek yön, gerek harita çalışmalarımızı bu amaçla arkadaşlarımızla beraber yapmaya gayret ediyoruz. İnşallah bunda başarılı oluruz. adece deniz, kum ve güneş turizmi anlayışının dışında insanları Anadolu’nun içlerine çekmek suretiyle kültürel turizm, dağ turizmi, yayla turizmi vesilesiyle Anadolu’nun içerisine çekip turizminden istediğimiz payı almak istiyoruz. Bölge olarak da il olarak da payımızı almak istiyoruz. Bu yönde çalışmalarımızı yapıyoruz. Bölge insanımızı bu alandan ekmek yemesini sağlamak istiyoruz” dedi

Vali Şerif Yılmaz’ tarafından yapılan açılış konuşması sonrası toplantı gündeminde yer alan; Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğinin incelemeye alınan 2015 mali yılı teklif bütçesi ile Frig Vadisi’ndeki yolların asfalt kaplanması işi için Kültür ve Turizm Bakanlığından ödenek talep edilmesi konuları görüşüldü.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen Frigküm Birliği Toplantısına Vali Şerif Yılmaz ile Birlik Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.(EFE)