Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, kültür ve tabiat varlıklarının yeniden ayağa kaldırılması için yoğun çaba sarf ettiklerini dile getirdi.

Kültür ve tabiat varlıklarını koruma Kanunu ve taşınmaz kültür varlıklarının katkı payı dağıtım toplantısı, Vali Şerif Yılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Yılmaz, "İlimizde bulunan kültür ve tabiat varlıklarının tekrar ayağa kaldırılması, Kütahya’mız tarihi dokusuna uygun hale getirilmesi amacıyla yaptığımız bu çalışmalara destek veren, başta Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında şehirleşme adına Kütahya belediyemiz ile iş birliği protokolü imzalayarak çalışmalara ortak olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza dü şükranlarımızı sunuyoruz. Kütahya Belediyemiz, İl Özel İdaremiz, tüm Kamu kurum ve kuruluşları ile diğer yerel yönetimlerimize, yaptıkları iş birliği, proje desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah bu ve bunun gibi nice vesileler ile tarihimizi ve kültürümüzü yaşatmak adına yapılan çalışmaları devam ettirir, şehrimizi daha yaşanılabilir, tarih ve kültür kenti haline getiririz’’ ifadelerini kullandı.

Toplantı gündeminde yer alan; proje sahibi Kütahya Belediye Başkanlığı, Simav Belediye Başkanlığı, Güney Belediye Başkanlığı ile Merkez İlçe köylerinden İnli Köyü, Karaağaç Köyü, Tavşanlı İlçesi Şapçı Köyü Minaresi, Simav İlçesi Öreyler Köyü Camii Restorasyon işleri konuları görüşüldü.

Vali Şerif Yılmaz başkanlığındaki toplantıya Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zülkarni Yeldemez ve diğer yetkililer katıldı.(EFE)