Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde öğrenci velilerine aile içi iletişim, alkol ile sigara bağımlılığı ve çözüm önerileri konularında seminer verildi.

Çocuk Koruma Kanunu kapsamında Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Pazarlar Anadolu Lisesi rehber öğretmenleri tarafından öğrenci velilerine aile içi iletişim, alkol ile sigara bağımlılığı ve çözüm önerileri konulu seminer düzenlendi.

Seminerde Pazarlar Çok Programlı Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Sema Mazılı, ailenin toplumun yapı taşı olduğu, toplumun oluşumunda aile bağlarının önemli olduğu ve bu bağları güçlendirmek için sağlıklı aile içi iletişime önem verilmesi gerektiğini ifade etti. Mazılı, Bu konuda aileler çocuklarına zaman ayırmaları gerektiğini, çocuklarına karşı tutarlı davranmaları gerektiğini, çocuklarını dinlemeleri gerektiğini, onlara sorumluluk vermeleri gerektiğini ve çocuklarının övünülecek, beğenilecek yönlerini bularak takdir etmeleri gerektiğini ve içinden sevmek diye bir sevgi türü olmadığını belirtti.

Seminer’de Pazarlar Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Halil Demir ise, alkol ile sigaraya başlama nedenleri, kullanım evreleri, zararlı sonuçları, sigara ve alkol kullanımını önlemeye yönelik olarak çözüm önerilerinde bulundu ve velilere sigara ve alkol kullanımını önlemeye yönelik sunum yaptı.(MB-EFE)