Gediz-Emet 1. Amatör Küme Lig Müsabakalarının 13. Haftasında, Yeşilçayspor ile Emetspor arasında oynanan maçta ligde kalma mücadelesi yaşandı. Ligde kalma adına çekişmeli geçen maçta Yeşilçayspor evinde Emetspor’u geçit vermeyerek 2-1 yendi ve rahat bir nefes aldı.

Gediz Stadında oynanan maçlarda ise Uluoymak 1 Eylülspor, Muhipler Fatihspor’u 5-1 yenerek galibiyet serisini sürdürdü.

Haftanın son maçında Gediz Gençlikspor evinde Eskigediz Belediye Gazispor’u konuk etti. Eskigediz Belediye Gazispor’un ligde tutunabilmek için mutlak puan ve puanlara ihtiyacı vardı. Eskigediz Belediye Gazispor, Gediz Gençlikspor’u 5-3 yenerek umutlarını son haftaya taşıdı.

Erdoğmuşspor ise Gediz Gücüspor’un ligden çekilmesiyle hükmen 3 puanı alarak ikinci sıraya yükseldi. Play-Off müsabakalarına gidecek ikinci takım ile bir alt lige tenzil olacak takım son hafta oynanacak müsabakalara kaldı.

Uluoymak 1 Eylülspor Kulübü Yönetici Necip Sığanık, basına yaptığı açıklamada, “Kulübümüz 2014-2015 sezonu Gediz-Emet 1.Amatör Liginde şampiyon olarak Play Off Müsabakalarına katılmayı hak kazanmıştır. Önümüzdeki hafta oynanacak Erdoğmuşspor maçından sonra kutlama yapılacaktır. Camiamıza, sporseverlere ve bizi desteklemeye gelen taraftarımıza teşekkür ederiz. 28 Aralık Pazar günü tüm sporseverleri Gediz Sentetik Sahasına bekliyoruz” dedi.(MA-EFE)