Diyarbakır’a dans gösterisi için gelen Anadolu Ateşi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezlerinden olan Ninova Park’ı gezdi. Dansçılar alışveriş merkezini gezdikten sonra yemek yedi.

Dünyaca ünlü Anadolu Ateşi dans grubu, Diyarbakır’a geldi. Kentte dans gösterisi sergileyecek olan Anadolu Ateşi dansçıları şehir merkezinde bulunan Ninova Park’ı gezdi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezlerinden olan Ninova Park’ı gezen Anadolu Ateşi, kentin lezzetlerini tattı. Ninova Park yönetimi tarafından karşılanan dansçılar Alışveriş Merkezi’ni gezdikten sonra yemek yedi.

Anadolu Ateşi baş dansçılarından Perit Kuban Yançatoral, yaklaşık 14 seneden beridir Anadolu Ateşi’nde dans ettiğini söyledi. Baş dansçı Yançatoral, "Anadolu Ateşi’nde baş dansçılık ve karografi görevini yapıyorum. Diyarbakır’a aslında birçok kez geldik. Her gelişimizde büyük bir ilgi ile karşı karşıyayız. Çok mutlu olduk. Burası bizim için biraz daha farklı bir yerdir. Türkiye’deki her yer bizim için farklı aslında önemlidir. Diyarbakır ve doğu ile biraz daha bağımız olduğu için farklıdır. Daha önce Diyarbakır’a geldiğimizde gezmiştik. Bu kez gösteriden sonra tekrar gezeceğiz. Çok tarihi ve kültürel yerler vardır. Yüzyıllara ait yerlerin olduğu tarihi dokular vardır. Hanları ve birçok tarihi yeri ilgi çekmektedir. Kahvaltılar yapacağız hanlarda dört gözle bekliyoruz" dedi.

Dansçılar yemek yedikten sonra Ninova Park’tan ayrıldı.