Anadolu coğrafyasının yetiştirdiği erenlerden biri olan ve fikirleriyle Selçuklulardan Osmanlı’ya adeta bir köprü olan Somuncu Baba’nın hayatı Aksaray Belediyesi öncülüğünde dev bir yapımla beyaz perdeye taşınıyor.

Yönetmenliğini Ünlü Yönetmen Kürşat Kızbaz’ın yaptığı başrolünde Furkan Palalı’nın rol aldığı “Aşkın Sırrı Somuncu Baba” filminin tanıtımı Zinciriye Medresesi’nde yapıldı. Filmin tanıtımına Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Film Yönetmeni Kürşat Kızbaz ve başrol oyuncusu Furkan Palalı katıldı.

Tanıtım programında konuşan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Aksaray’ın tanıtımı için üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız. Aşkın Sırrı Somuncu Baba filminin oyuncu kadrosu ve gerekli çalışmaları, yönetmen Kürşat Kızbaz ve ekibi tarafından tamamlandı. Yazın gerçekleştirmiş olduğumuz film festivalinde kendisi ile Somuncu Baba filmimizin detaylarını konuşmuştuk. Allah nasip ederse inşallah bu ayın içinde filmimiz start alacak ve bu filmin Aksaray’ımızın tanıtımına katkıda bulunacağına inanıyorum. Filmin çekimlerinin yaz ayına kadar sürmesi tahmin ediliyor. Çekimlerin tamamının Aksaray’da gerçekleştirilecek olması şehrimizin tanıtımında büyük rol oynayacak. Bu filmle birlikte hem evliyalar şehri Aksaray’ı hem de Somuncu Baba’yı en iyi şekilde tanıtma imkanı bulmuş olacağız. Özellikle başrolde Somuncu Baba’yı canlandıracak Furkan Palalı’yı birçok dizi ve filmden tanıyoruz. Filmin oyuncularına, yönetmeni, senaristi ve filmde görev yapacak tüm ekibe başarılar dilerim” dedi.

Filmin çekimi hakkında bilgi veren yönetmen Kürşat Kızbaz ise, “Nasip olursa filmin birinci etap çekimini 15 Aralık’ta Zinciriye Medresesi’nde başlayacak. Türk sinemasında yapılmayan bir çalışmayı yapıyoruz. 100’üncü yılını kutladığımız Türk Sinemasında hiç unutulmayacak olan Somuncu Baba’nın hayatını konu alan filmi yapmaktayız. Bu film Aksaray’a geldiğim günden beri şekillenen bir proje oldu. Bu güzel şehrin değerli insanı Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya çok teşekkür ederim. Başkanımızın desteği ile filmimiz önce Türkiye sonra da dünyaya yayılacak olan bir sinema filmi olacaktır. Filmin en önemli ayağı olan Somuncu Baba rolünü Furkan Palalı üstlenecek. Furkan Palalı’ya bu rol için teklif götürdüğümüzde kendisi de Somuncu Baba’ya olan ilgi ve alakasından bahsederek senaryoyu ve projeyi hemen kabul etti. Üç etaptan oluşacak olan filmin çekimleri 15 Aralık’ta başlayarak iki hafta sürecek. İlk çekimler Hasandağı yöresinde yapılacak. Planlarımıza göre Mart ile Mayıs ayı aralarında 3’üncü etabı tamamlayacağız. 23 ayrı nokta çekimler gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Filmin başrol oyuncusu Furkan Palalı da, “Öncelikle böylesine derdi olan böylesine anlam ifade eden tevazuyu, alçak gönüllülüğü, hoşgörüyü ilke edinmiş olan nesilden nesile Somuncu baba ile başlayıp Hacı Bayram Veli, Akşemsettin ve Fatih Sultan Mehmet’e Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen bazı önemli, bizi biz yapan değer yargılarını anlamlı hale getiren ve seyirciye anlatmaya çalışan senaryosunu hazırlayan Kürşat Hoca’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.