Batı Karadeniz’de Latin dansları rüzgarı esiyor. Akçakoca’da eşli salon dansları kursu açıldı.

Akçakoca’da eşli salon dansları kursları başladı. Belediye binasında verilen Latin dansları kursuna ilgi beklenenin üzerinde. Düzce’de faaliyet gösteren Olimpik Spor Kulübü’nün dans hocaları, Akçakoca’da 26 kursiyerle başladıkları derslere ilginin her geçen gün arttığını ifade ederlerken, Akçakoca belediyesinin kendilerine çalışma yeri tahsis etmesinden ötürü son derece memnun olduklarını da sözlerine eklediler. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı olarak öğretmenlik yapan ve Türkiye Dans Sporları Federasyonu İl Temsilcisi olan Mustafa Urfan öncülüğünde verilen dans derslerinin, Cumartesi ve Pazar günleri 2,5 saat olarak belediye binasında verileceği ve kursların Mayıs 2015 sonuna kadar süreceği ifade edildi.

Mayıs sonuna kadar devam edecek olan dans derslerine Akçakoca gençlerinin ilgili olduğunu söyleyen dans eğitmeni Mustafa Urfan, dans türleri olarak eşli salon danslarından olan salsa, bachata, merangue, rueda ve zumba danslarının öğretileceğini sözlerine ekledi.

Urfan, "Dans kurslarımız Mayıs sonuna kadar devam edecek. Kurslarımıza olan talebin yoğunluğuna bağlı olarak sadece temel seviyede değil, ileri seviyede dans dersleri de verebiliriz. Yeni yıldan itibaren Akçakoca’da ayda bir düzenli olarak Latin dansları gecesi yapacağız. Yanı sıra Batı Karadeniz’de tüm dans organizasyonlarına katılacağız. Kursiyerlerimizle her hafta sonu dans pratiklerini geliştirmek adına, ilçemizde anlaştığımız bir mekanda dans pratikleri yapmayı planlıyoruz. Danslarımıza dönük en önemli hedefimiz ise, Akçakoca’nın festival günlerinde Akçakocalı kursiyerlerimizle birlikte dans performansları sergilemek olacaktır" diye konuştu.

Öte yandan, kursa katılan gençler, dansın dinlendirici ve özellikle keyif verici olduğunu belirterek "Son derece zevk alıyoruz ve insanı rahatlatıyor" şeklinde ifade ettiler.