Türk modasını tüm dünyaya anlatmak ve sosyal sorumluluk projesi yapmak amacıyla Konya ve İstanbul’da defile yapacak olan dünyaca ünlü tasarımcı Zeynep Kartal, defilenin yapılacağı ilk şehir olan Konya’da Vali Muammer Erol’u ziyaret etti.

Valilik binasında yapılan ziyarete ünlü Türk tasarımcı Zeynep Kartal’ın yanı sıra Medyadoktoru Yapım Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Uğurlu, oyuncu Elif Tayhan, Kerem Baydar ve Selçuk Karataş katıldı. Konya Valisi Muammer Erol, 8 Nisan 2015’te yapılacak defileye katılacak olan misafirleri ağırlamaktan dolayı memnun kalacaklarını dile getirdi.

Ünlü tasarımcı Zeynep Kartal ise, Konya’da doğduğunu dile getirerek, “9 sene önce eşimin işi nedeniyle İngiltere’ye taşındım. Sonra oraya yerleşmeye karar verince dilimi geliştirmek için moda tasarımı okudum. Sonra kendi markamı kurdum ve kısa sürede Zeynep Kartal markasını ispatladım. Bir Türk olarak kendimi ispatladıktan sonra beni İngiliz modacı olarak kabul ettiler. Kendimi kabul ettirdikten sonra birçok yardım kuruluşuna yardım ettim” dedi.

“BABAM BANA DÜNYAYI GİYDİRİYORSUN AMA KONYA İÇİN NE YAPTIĞIMI SORDU”

İngilizlerin efsanevi futbolcusu David Beckham gibi birçok dünyaca ünlü isimle çalışan Zeynep Kartal, “İngiltere’de bana ülkem için bir şeyler yapıp yapmayacağımı sordular. Ülkem için hiçbir şey yapmadığımı gördüm. Sonra ülkem için bir şeyler yapmaya karar verdim. Bu defileyi önce İstanbul’da yapacaktık. Sonra babam bana dünyayı giydiriyorsun ama Konya için ne yaptığımı sordu. Ben dünyayı giydirsem de babam için bir şey ifade etmedi. Buradan yola çıkarak ilk defileyi Konya’da yapmaya karar kıldık” diye konuştu.

“DEFİLE KONYA VE TÜRKİYE TEMALI BİR DEFİLE OLACAK”

Yapılacak defilenin gelirini Konya’ya bırakacaklarını ifade eden Kartal, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile bir görüşmemiz var. Çocuk Esirgeme Kurumu ve kimsesiz çocuklar adına bir defile yapacağız ve bu defilenin geliri Konya’ya kalacak. Konya’yı dünya basınına tanıtacağız. Ama geliri ihtiyacı olan insanlara kalsın istiyoruz. Defile Konya ve Türkiye temalı bir defile olacak” şeklinde konuştu.

Dünyaca ünlü kişileri Konya’ya getirmenin planlarını yaptıklarını aktaran Kartal, “Ben Manchester’de yaşadığım için Manchester United ve Manchester City’li futbolcuların eşlerini tanıyorum. Aynı zamanda bu kişiler benim müşterim. Bu kişiler ve dünyaca ünlü sanatçıları Konya’ya getirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.