Türkiye’nin ilk Osmanlı polisiyesi olarak nitelendirilen “Filinta” dizisinin galası Kocaeli’de yapıldı.

TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve Türkiye’nin ilk Osmanlı polisiyesi olarak nitelendirilen Filinta dizisinin galası Kocaeli’de bir otelde düzenlenen programla gerçekleştirildi. Düzenlenen galaya tüm film ekibi ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve çok sayıda davetli de katıldı. Kocaeli’de oluşturulan ve 300 bin metrekarelik alanıyla Avrupa’nın en büyük film platosu olma özelliğini taşıyan SEKA Platosu’nda çekilen Filinta dizisi iddialı kadrosuyla da göz doldurdu. Filinta dizisinin çekimleri için SEKA Platosu içerisinde eski Pera’nın tramvayına varıncaya kadar birçok detayını içeren devasa bir set inşa edildi. Ayrıca dizinin Hollywood filmleriyle yarışacak tarzda yazılan ve planlanan aksiyon sahneleri için de Spider Man gibi birçok ünlü filmin aksiyon sihirbazı Dusan Hyska ve ekibi ile anlaşıldı.

Dizide Foto Abdullah rolüne can veren Kamil Güler, “Foto Abdullah bir mucit. Fotoğrafçılık yapıyor ama asıl mesleği mucitlik. Mustafa’ya, ana karaktere yani Filinta’ya, bütün dizi boyunca her açıdan destek sağlıyor. Çünkü can arkadaşı aynı zamanda. Olayları da renklendiriyor ve yönlendirmek için de elinden gelen tüm unsurları sunuyor. Çekimlerin çok keyifli gittiği söylenemez. Herkes sabahlıyor. Herkes çok çalışıyor. Ama herhalde şimdi seyrederken keyfini alacağız diye düşünüyorum. O zaman yorgunluk falan kalmayacak, direk olarak mutluluğa dönüşecektir diye düşünüyorum” dedi.

Dizinin başrol oyuncusu olarak Filinta Mustafa karakterini canlandıran Onur Tuna ise, “Dizi 19. Yüzyılın ikinci yarısında geçiyor. Bir Osmanlı Polisiyesi. O dönem biliyorsunuz Paris, Londra ve İstanbul var. New York gibi bir şehir bile yok ve İstanbul çok büyük bir ticaret ve liman merkezi. O dönemin Taksim’inde, Liman’ında, Karaköy’ünde Pera’sında dönen, günümüzde de olan, kaçakçılıklar, cinayetler, hırsızlıklar bu tarz olayları ele alıp episodik olarak hikayeler işleyeceğiz. Çok yoğun bir şekilde çalıştık. Uzun süredir bu iş için uğraşıyoruz. Gerek aksiyon ekiplerimiz, şeflerimizle, gerek sanat grubumuzla, gerek senaryosu, gerek yönetmeni herkes taşın altına elini koymaktan çekinmedi. Her şeyin doğrusunu, güzelini bulana kadar denedik. Dolayısıyla güzel bir iş çıkardığımızı düşünüyorum. Bugün görücüye çıkacağız. Biz de heyecanlıyız” dedi.

Canlandırdığı karakterden de bahseden Tuna, “Karakterin adı Filinta Mustafa. Bu adam herkesten bir adım önce düşünmeyi seven biri. Bir tuzağa maruz kalıyor ve yetilerini kullanarak bundan kurtulmaya çalışıyor. Az önce söylediğim o işleyeceğimiz episodik konularla beraber kendi adaletini ararken insanlara da adalet dağıtıyor” şeklinde konuştu.

Kokteyl ile başlayan programda saatlerin 20.00’ı göstermesi ile birlikte Filinta dizisi TRT 1 ekranından projeksiyon yardımı ile izlendi. Oyuncuların ve davetlilerin de büyük beğenisini toplayan yapımın Türkiye’de büyük ses getirmesi bekleniyor.