Mardin’de Berdan Mardini ve Gönül Dilan’ın başrolde oynadığı “Jan” adlı dizinin çekimleri sürüyor.

Yayınlanan ilk bölümleri ile büyük beğeni toplayan Türkçe alt yazılı Kürtçe olarak seslendirilen “Jan” adlı dizinin çekimleri Mardin sokaklarında sürüyor. İki ayrı televizyon kanalında yayınlanan dizilerin ekipleri Kobani eylemlerinin ardından Mardin’i terk ederken,

kendisi de Mardinli olan Berdan Mardini ise dizisinin çekimlerine devam ediyor. Dizi çekimlerinin her anını takip eden Mardinliler, çekimlere ara verilen set çalışmaları sırasında ünlü sanatçıyla fotoğraf çektirmek ve imza almak için adeta birbirleriyle yarışıyor.

Mardin’de huzur anlamında herhangi bir sorunun olmadığını belirten Berdan Mardini, "Mardin bir hoşgörü diyarı. Bu güzel diyarda hoşgörü içerisinde sevgiyi, kültürü ve birlikteliği yaşıyor ve yaşatıyoruz. Mardin barışın, kardeşliğin ve medeniyetin şehridir. Bu şehri gerçek manada sahip olduğu barış ve huzur iksiri ile tanıtmak bir Mardinli olarak başta benim, daha sonra da kendine ben Mardinliyim diyen herkese önemli görevler düşmektedir" dedi.

Süryani bir genç kız ile Müslüman bir erkeğin aşk hikayesini konu alan dizinin çekimlerinde hemşehrilerinin gösterdiği ilgiden hayli memnun olduğunu ifade eden Mardini, dizinin ilk bölümlerinin aldığı reytingden çok memnun olduğunu, bu izleyici standardının dizinin ilerleyen bölümlerinde daha da artacağına inandığını söyledi. Dizinin Mardin’in sahip olduğu kültürel zenginlikle birlikte mimari ve görsellik olarak şehrin tanıtımına da katkıda bulunduğunu aktaran Mardini, güzel bir atmosferde süren ve oldukça keyifli geçen dizi seti çalışmaları sırasında en çok hemşehrileriyle birlikte aynı havayı solumak, göz göze gelmekten dolayı oldukça mutlu olduğunu söyledi.