Yazar Kahraman Tazeoğlu, Diyarbakır’da sevenleriyle buluştu. Hayranlarına şiir okuyan ve kitaplarını imzalayan Tazeoğlu, yeni kitabının müjdesini de Diyarbakır’dan verdi. Tazeoğlu, bu kez okuyucularını bir yıl bekletmeyeceğini belirterek, yeni kitabının Mart’ta yayımda olacağını ifade etti.

Yazar Kahraman Tazeoğlu, Karavil Grup ve Ceylan Grup ortaklığında hayata geçen, alışveriş merkezi kiralama ve yönetimi Bilfinger Real Estate Türkiye tarafından yapılan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezi Ceylan Karavil Park’ta sevenleriyle buluştu. Kendisi için düzenlenen imza gününe katılan ve okuyucularına şiir dinletisi sunan Tazeoğlu, izleyenlerini hem güldürdü hem de hüzünlendirdi. Vatandaşlarla hasret gideren Tazeoğlu’nun özellikle engelli hayranlarına gösterdiği özel ilgi dikkatlerden kaçmadı.

"OKURLARIMI ÇOK ÖNEMSİYORUM"

Programı öncesinde İHA’ya açıklamalarda bulunan Tazeoğlu, gösterilen ilginin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Bir yazar olarak imza günlerinin dolup taşması çok önemli. Çocuğumuz dediğimiz kitabımız çıktığında ona gösterilen ilgi bizi çok memnun ediyor. Burada çok büyük bir okur kitlemizin olduğunu biliyoruz. Bugünde onlarla sohbet etmeye, kitapları imzalamaya ve onlara şiir okumaya geldim. Sonuçta bizleri var eden onlar. Onlar olmasa biz de olmazdık. Ben okurlarımı çok önemsiyorum. Benim için çok önemliler. Gönül borcu olarak geldik. Yine davet etseler yine geliriz. Yeter ki birileri aracı olsun bizi çağırsın, biz her zaman geliriz. Onlarla muhabbete, sohbete, imzaya hazırız" dedi.

"DİYARBAKIR’IN HAVASI BAMBAŞKA"

Her kente yılda en az bir kere gitmek istediğini anlatan Tazeoğlu, "Bununla ilgili çok girişimimiz oldu. Özellikle de Diyarbakır’da belediyelere, bizi davet etmeleri için çok başvurduk. Ancak geri dönüşü olmadı, gelemedik. Diyarbakırlılar beni, ben de onları çok özledim. Çünkü buranın başka bir havası var. Neyse ki tüm sıkıntılara rağmen Ceylan Karavil Park ve Umut Ciğercisi’nin desteği ile bugün Diyarbakırlılarla bu buluşmayı gerçekleştirdik" diye konuştu.

"DİYARBAKIR’A KOŞA KOŞA GELİYORUM"

Diyarbakır’ın kendisi için çok önemli bir şehir oluğunu ifade eden Tazeoğlu, "Diyarbakır ve yöre insanı çok duygusal. Ben de duygusal şeyler yazıyorum. Aşkı anlatıyorum. Buradaki insanlar da aşklarını çok tutkulu yaşar bunu çok iyi biliyorum. Bu yüzden kitaplarımda kendilerini buluyorlar ve beni çok seviyorlar. O yüzden hep gelmemi istiyorlar. Ben de koşa koşa geliyorum" dedi.

"İNSANLARIN YÜREKLERİNE DOKUNMAK İSTİYORUM"

Bütün insanların yüreklerine dokunmak istediklerini çünkü tüm insanların aşkının kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Tazeoğlu, şunları kaydetti:

"Belki 17-18 yaşındaki bir delikanlının ya da bir genç kızın aşkı ergen aşkı denilip hor görülebilir. Ama bu benim için çok önemli. Çünkü o, onun ilerideki aşk hayatını belirleyecek. Aşkı iyi tanımlamalı, iyi tanımalı ve ben onlara ağabeyleri olarak yol göstermeliyim. Anlatmalıyım dilim döndüğünce, elimden geldiğince. İnsanların bu noktada yüreklerine dokunuyorsunuz zaten. Ben o insanların yüreklerine dokunmayı çok seviyorum. Kendilerinden bir parça buluyorlar yazdıklarımda hep şunları söylüyorlar: ‘Benim duygularımı anlatmışsınız. Tamamen bu beni anlatıyor, ben böyle anlatamazdım.’ Bunlar da beni dünyanın en mutlu yazarı yapıyor."

"YENİ KİTABIM MART’TA YAYIMDA"

Okurlarına Diyarbakır’dan müjde de veren Tazeoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genelde şöyle olur; benim kitabım çıkar ardından kitap bir günde okunur tüketilir ve hemen sorarlar ‘Yeni kitap ne zaman?’ diye. Halbuki ben bunu bir yılda yazmışımdır. Ama haklı olarak heyecanlılar çünkü çok seviyorlar. Bir günde tüketip yeni kitabın yolunu gözlüyorlar. Bu sefer okuyucumu bir yıl bekletmeyeceğim. 2015’in Mart ayında onların karşısına yeni bir kitapla çıkacağım. Şu anda yazıyorum yeni kitabımı. Buradan müjde olsun."