Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi’nde sahne alan Makamlarla Arp Grubu, Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz klasiklerini arp eşliğinde icra etti.

Arpist Sebla Akbulut, Solist Hayat Köprüce Mertel, kemençe sanatçısı Nağme Yakın’ın bir arada oldukları ‘Makamlarla Arp’ müzik topluluğu, Türk Sanat Müziği’nin seçkin eserlerini arp eşliğinde seslendirdi. Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere sanatseverlerden yoğun ilgi vardı.

Grup, ‘Fikrimin İnce Gülü’, ‘Gökyüzünde Yalnız Gezen Yıldızlar’, ‘Üsküdar’a Giderken’, ‘Nazande Sevgilim’, ‘Ey Büt-i Nev Eda’, ‘Ne Çıkar Bahtımıza Ayrılık Varsa Yarın’ parçalarını söyledi. İzleyicilerin de zaman zaman gruba eşlik ettiği konserde Balkanlara özgü Manastır Türküsü büyük beğeni topladı. Rast makamından nihavende, hicaz makamından segaha ve daha pek çok klasikleşmiş makamı söyleyen grup, tarihte çok önemli bir yeri olan Sanatçı Hacı Arif’i de andı.

2010 yılında kurulan ve başarıları Amerika’da verdikleri konserlere kadar uzanan Makamlarla Arp sanatçılarını tebrik eden ve kendilerine çiçek takdim eden Beylikdüzü Belediyesi Sanat Danışmanı Erhan Bayladı, herkesi kültür noktalarında sanatı yaşamaya davet eden ederek, “Sanatçılarımızı yalnız bırakmayalım. En güzel desteğimiz alkışlarımızdır” mesajını verdi.