Atatürk Havalimanı’nda Moğol dansçıların yaptığı Latin Amerika dansı, eğlenceli dakikalar yaşattı. Dans yarışmasına katılmak için havalimanına gelen bir başka Moğol dansçı ise baygınlık geçirdi.

Almanya’da yapılacak olan dans yarışmasına katılacak için Moğolistan’dan gelen dansçılar, Atatürk Havalimanı’na dans gösterisi yaptı. İstanbul aktarmalı Almanya’nın Bremen şehrine gidecek olan “Star” adındaki Moğol gurubun Atatürk Havalimanı Dış hatlar Terminali gidiş katında yaptığı Latin Amerika dans yolcuların büyük beğenisini topladı. Dansçıları izleyen yolcular ve çalışanlar cep telefonlarına sarılarak görüntü almayı da ihmal etmedi.

Moğol dans gurubunun Almanya’ya hareketi öncesi gurubun hocası Batsaıkhan Damdinsuren, uçağa binmeden önce ısınmak için dans ettiklerini belirterek, “Bizim takımımızın adı Star’dır. Latin Amerika dansı ediyoruz. 2014 dünya şampiyonasına gidiyoruz. 18 takım katılacak bu turnuvaya. Biz bu gün Atatürk Havalimanı’nda bir idman yaptık. Onların bedenleri soğumasın diye. Yolcularında ilgisini çekti” dedi.

Grup yaptıkları gösterinin ardından Almanya’nın Bremen şehrinde yapılacak olan Dünya Dans Yarışması’na katılmak üzere THY’nin uçağıyla Almanya’ya hareket etti.

Öte yandan dans yarışmasına katılmak için Moğolistan’dan gelen bir başka dansçı Atatürk Havalimanı’nda baygınlık geçirdi. Bir süre yerde yatan dansçıya ilk müdahaleyi grubun hocası yaptı. Dansçı doktorun olay yerindeki müdahalesinin ardından havalimanı kliniğine götürüldü.