TV8 ekranlarının sevilen yarışma programı O Ses Türkiye'de final heyecanı yaşandı. Acun Ilıcalı'nın sunuculuğunu yaptığı, jüri koltuğunda Murat Boz, Ebru Gündeş, Beyazıt Öztürk ve Oğuzhan Koç'un oturduğu yarışmada 10 isim adını finale yazdırmıştı. Ardından yapılan eleme ile sona kalan iki isim arasından biri O Ses Türkiye birincisi seçilerek büyük ödülün sahibi oldu.

O Ses Türkiye'nin finalistlerinin arasında yer alan genç yetenek Şevval Ekiz, ekranların sevilen yarışma programında büyük başarılara imzasını atarak finale kadar yükselmişti. Yapılan final yarışmasında ilk 6’ya kadar kalmayı başaran Ekiz, ikinci turda elendi.

Aslen Karamanlı olup Düzce’de doğup büyüyen Ekiz, sanat dünyasına 13 yaşında keman çalarak atıldı. Bolu’daki güzel sanatlar lisesinde keman ve piyanoyla devam eden üniversite öğrenimini de müzik bölümünde bitirdi.

Yarışmanın ilk turunda başarılı performansıyla 4 jüriden 3’üne sesini beğendiren Ekiz, Oğuzhan Koç’u tercih ederek O Ses Türkiye’ye damga vuran isimlerin arasında yer alma yolunda ilerlemişti.

Karaman Lisesinin eski okul müdürlerinden merhuma Mustafa Ekiz’in torunu olan genç yetenek, Ekiz Emlak sahibi Karaman Belediyesinden emekli Mehmet Ekiz ve emekli öğretmen merhum Nevzat Ekiz’in de yeğenleri.

Mustafa Ekiz’in Karaman Lisesinde okul müdürlüğü görevinin ardından 1980’li yıllarda Düzce iline öğretmen olarak atandı. Burada vefat eden merhum Mustafa Ekiz’in çocukları da Düzce’ye yerleşti.

ŞEVVAL EKİZ KİMDİR?

Şevval Ekiz, 1996 doğumludur. Yarışmaya Düzce’den katıldı. Müziğe 13 yaşında keman çalarak başladı. Bolu’da Güzel Sanatlar Lisesi okudu. Üniversite de aynı şekilde müzik eğitimi aldı. Şu sıralar keman ve piyano özel dersi veren 3,5 senedir tiyatro eğitimi de alıyor.

Hayali, müzik anlamında çalışmalarını gösterebilmek, sesini duyurabilmek, duygularını insanlara aktarabilmek olduğunu söyleyen Şevval Ekiz, en büyük hayali olarak da O Ses Türkiye jüri koltuğunda oturmak olduğunu belirtti.

Şevval Ekiz, O Ses Türkiye kör eleme turunda üç jüriyi döndürmeyi başardı. Unutursun adlı şarkıyı seslendiren yarışmacı için Ebru Gündeş, Murat Boz ve Oğuzhan Koç döndü. Bu üç jüriden Şevval Ekiz’in tercihi Oğuzhan Koç oldu