Kış turizminin göz bebeği Uludağ’da yılbaşı hazırlıkları bütün hızıyla sürüyor. Bazı otellerin şimdiden dolduğu zirvede yeni yıla girmek isteyenlerin, en az 500 lirayı gözden çıkarması gerekiyor.

Dün başlayan kar yağışı Uludağ’daki otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü. Birkaç gün öncesinde sezonu açan oteller, yeni yıl hazırlıklarına başladı. Bazı oteller şimdiden dolarken, genel olarak doluluk oranı yüzde 80’i buldu. Cuma günü yağacak karla birlikle, otellerin yılbaşına kadar tamamen dolması bekleniyor.

Uludağ’ın en büyük otellerinden olan Ağaoğlu My Mountain Müdürü Murat Pınarcı, doluluk oranının şimdiden yüzde 100’e ulaştığını ifade ederek, “Bu ayın 18’inde sezonu açtık. Hafta sonu çok yoğundu. Yılbaşı için satışlarımızı tamamladık. Yılbaşı gecesinde Buziki Orhan sahne alacak. Fiyatlarımız kişi başı gecelik 670 lira idi. Boş yerimiz kalmadı. 2 ve 3 gecelik paket programlarımız da var" dedi.

“TUĞBA ÖZERK SAHNE ALACAK”

Her yıl ünlüler geçidine sahne olan Grand Yazıcı Hotel’in Resepsiyon Müdürü Güray Büyükçakır ise 19 Aralık’tan itibaren hizmete başladıklarını ifade ederek, “Dün geceki yağışla birlikte Uludağ’daki kar kalınlığı 20-25 santime ulaştı. Önümüzdeki cuma günü de yoğun bir kar bekliyoruz. Bununla birlikte kar kalınlığının 60 santime ulaşmasıyla yoğun bir sezona girmiş olacağız. Yılbaşı hazırlıklarımız sürüyor. Otelimiz yüzde 70-80 oranında doldu. Hedefimiz yüzde 100’e ulaşmak. Bunu da en kısa sürede tamamlayacağız. İki kişi için 3 gecelik 2 bin 970 liradan bir paketimiz var. Bu 2 geceye de düşecek büyük ihtimal. Yılbaşı gecesi Tuğba Özerk sahne alacak. Güzel bir sezon bizi bekliyor. Satışlarımız şu an devam ediyor. Bu sene de Azeri ve Rusların talebi çok az seviyede, onun yerine Arapların yoğun talebi var” dedi.

Yılbaşı gecesi için otellerde kişi başı ücret 500 ila 900 lira arasında değişiyor.