Yeşilyurt Belediyesi tarafından Cuma namazı sonrası on bir cami ve Yeni Devlet Hastanesi önü olmak üzere 15 bin kişiye aşure ikramı yapıldı.

Temelli Kız Kuran Kursu önünde düzenlenen aşure ikramı programına Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Yeşilyurt Merkez İlçe Başkanı Bayram Taşkın, MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, Yeşilyurt Müftüsü Mehmet Çınar, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu yaptığı konuşmada, "Aşure mevsimine girmiş durumdayız. Aşure değişik tatların ve ürünlerin bir araya gelip tek tat vermesi olayı birlik ve beraberliği göstermektedir. Bizim Malatya’mız da aşure gibidir. Ama temelde tek vücut görünüyoruz. Aşure Hz. Hüseyin Efendimizin madden büyük zarara uğradığı, Ehli-beytin hüzünlü olduğu ancak manen kıyamete kadar liderliğimizi yapacak bir mevsimdir" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da, “Aşure demek birlik ve beraberlik demektir. Allah’a çok şükür bu birliği Rabbim bize ikram etmiş. Biz hep birlikte büyük Yeşilyurt’uz. On bir noktada Yeşilyurtlu hemşerilerimize aşure ikramında bulunduk” dedi.

AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Bayram Taşkın ise, "Aşure gibi bütün renkleri içimize katarak Yeni Türkiye ve Yeni Yeşilyurt hedeflerimize durmadan ilerleyeceğiz. Kendi özümüzden taviz vermeden hep birlikte Yeni Türkiye’yi inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Yeşilyurt Müftüsü Mehmet Çınar tarafından dua edildi. Daha sonra vatandaşlara aşure ikram edildi.