Malatya Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Yardımlaşma Derneği (YADER) tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Malatya Kız ve Erkek Yetiştirme Yurtlarından Ayrılanlar Buluşma şenliği gerçekleştirildi.

Malatya Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen programa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Koruması altında bulunan ve halen Malatya MİAD Sevgi Evleri, Erkek Yetiştirme Yurdu Sevgi Evleri, Çocuk Evleri ve Huzur Evi’nde bulunan yaşlılar ve kurum personelleri ile yine bu kurumlardan reşit olduktan sonra ayrılanlar ve ailelerinin katıldığı program gerçekleştirildi.

Program öncesinde bir konuşma yapan YADER Başkanı Mehmet Çolak, ”Birlik beraberlik ve kardeşlerimizin pekişmesi ve geçmiş ile geleceğin buluşması programımıza hoş geldiniz. Bizler dernek olarak kurulduğumuz günden bu yana yaptığımız çalışmalar ve gerçekleştirilen faaliyetler ile geleceğimize sahip çıkmayı benimsedik bunu amaç edindik. Damdan düşenin halinin damdan düşenin anladığı misalle yola çıktık ve burada damdan düşenler olarak bizden sonraki kardeşlerimize kurum bakımında iken geleceklerinin olumlu yönlendirilmesi anlamında destek sağlarken kurum bakımı sonrası reşit olduktan sonra bu kurumlardan ayrılan kardeşlerimizin başta barınma istihdam ve hayata adaptelerinin sağlanması amacı ile her an yanlarında olmaya gayret ediyoruz.

Birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek adına geleneksel olarak bu yıl 4.’sünü gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize destek verenlere teşekkür ederiz” dedi.

Etkinlik, İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri ve Öğretmen Evi Müzik Ekibinin programı ile tamamlandı.