Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Maraş’ta acıları anmak bile yasak” dedi.

Veli Ağbaba, Kahramanmaraş katliamının yıldönümünde yazılı bir açıklama yaptı. Ağbaba açıklamasında "37 yıl önce 150 yurttaşımızı katledenleri bir kez daha lanetliyor, bugün hala insanlarımızın acılarını anmalarına izin vermeyenleri kınıyorum. Kahramanmaraş, Çorum ve Sivas gibi katliamların failleri cezalandırmak yerine ödüllendiren zihniyet ile hesaplaşmadıkça, acılar ile yüzleşmeyip onlardan korkmaya devam ettikçe bu ülkede ne yazık ki daha fazla acıya tanık olacağız" dedi.

Ağbaba, “Cezasızlık bu ülkede vicdansızlığın ve katliamcı zihniyetin devam etmesinin tek sebebidir. Maraş katliamının faillerini cezalandırmayıp ödüllendirenler, Sivas katliamının gerçek sorumlularıdır. Sivas katliamının sorumlularını zaman aşımı ile kurtaranlar Gezi’de kaybettiğimiz canların katilleridir. Aynı karanlık zihniyet bugün Maraş’taki acılarını anmak isteyen halkımıza yasak getiriyor. Gerçek failleri cezalandırmak yerine acılı halkını cezalandırma devam eden bir iktidar var bugün. AKP iktidarının yasakçı zihniyeti ile mücadele etmeye, acılarımızı ortaklaştırıp barış ve kardeşlik içinde yaşamak için elimizden gelenin fazlasını yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.