Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya’nın sağlık tesisleri ve personel konusunda büyük eksiklikleri olduğunu, büyükşehir olması ile övünülen şehrin 6 ilçesinde devlet hastanesi bulunmadığını bildirdi

Ağbaba yaptığı yazılı açıklamada, “Sağlıkta devrim yaptıklarını ifade eden AKP Hükümeti, gelip Malatya’da yaptığı devrimi görmelidir. Malatya’da hala 6 ilçede devlet hastanesi bulunmamaktadır. Bu ilçelerden biri de pek çok şehrin nüfusundan fazla, 300 bin nüfuslu Battalgazi İlçesidir” dedi.

Doğanyol, Yazıhan,Kale, Kuluncak ve Arguvan İlçelerinde de devlet hastanesinin olmadığını belirten Ağbaba, “Arguvan-Kuluncak gibi ilçelerde ciddi rahatsızlıklıları olan vatandaşların Malatya’ya gitmek için en az 1-1,5 saatlik yolculuğa dayanmalarını beklemek insafsızlıktır” dedi.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 29 Eylül 2011 tarihinde yayımlanan Yönerge’nin 5. Maddesinde ilçenin coğrafi durum, ulaşım, nüfus gibi kriterleri göz önüne alınarak hastane açılabileceğinin yer aldığını belirten Ağbaba, Malatya’nın sağlık alanındaki cezalandırılmasına son verilmesini ve ihtiyaç olan yerlere hastane açılmasını istedi.

Devlet Hastaneleri olmayan ilçelerde en azından mahallelerdeki sağlık evleri veya sağlık ocaklarının gerekli hizmeti vermesini bekleyen vatandaşların sık sık ebe-hemşire olmamasından, tesislerin donanımlarının yetersizliğinden yakındıklarını kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arapgir’in Suceyn’inden, Akçadağ’ın Ortaköy’üne, Darende’nin Yenice Mahallesi’nden, Arguvan’ın Ermişli’sine pek çok mahallede sağlık ocağı olmasına rağmen, ne ebe ne hemşire var. Kırsal bölgelerde yaşayanların sağlığı Allaha emanet” dedi.