Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün Malatya’da olmamasının sıkıntılara yolaçtığını, bölge müdürlüğünün Malatya’ya kaydırılması için tüm STK’ları, ilgili kurumları ve siyasi partileri göreve çağırdı. Ağbaba, talepleri içeren bir soru önergesini de TBMM’ye sundu.

Konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada bir değerlendirme yapan Ağbaba, Malatya’nın 762 bin 538 kişilik nüfusu ile 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren büyükşehir statüsü alan illerden biri olduğunu hatırlatarak, doğunun batıya açılan kapısı olan Malatya’nın diğer tüm alanlarda olduğu gibi ulaşım alanında da cezalandırıldığını belirtti.

Açıklamasında Malatya’nın ulaşım sorunlarına değinen Ağbaba, halen kış aylarında ilçelerde insanların mahsur kaldığını, 45. yılına giren Malatya-Çelikhan-Adıyaman yolunun tam olarak bitirilemediğini, yapımları yılan hikayesine dönen Erkenek ve Karahan Tünelleri’nin tartışılmaya devam ettiğini,Turgut Özal Viyadüğü’nün bittikten hemen sonra sorunlarıyla gündeme geldiğini, eğimleri standart dışı, bariyeri olmayan, asfalt yapısı kötü yollardan dolayı halen ölümlü kazaların önüne geçilemediğini, 2015 yılına girerken büyükşehir olmuş bir kentin çevreyolu olmamasının da utanç verici olduğunu belirtti.

Sanayi, tarım, turizm ve diğer sektörlerde bölgede söz sahibi olan Malatya için ulaşımın çok önemli olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bu gerçekliğe rağmen Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü’nün Elazığ’da bulunmasına anlam veremediğini belirtti. Bölge müdürlüklerinin yatırımlarda ve bu yatırımların hızlı bir şekilde uygulanmasında önemli bir rol oynadığını aktaran Ağbaba, “Bunun en güzel örneği Elazığ’dır. Elazığ, ulaşım konusunda Malatya’dan en az 20 yıl ileriye gitti” dedi.

AK Partili yetkililerin Kömürhan Köprüsü’nün yanına yapılacak yeni köprünün yolu 15 km kısaltacağını müjdelediklerini ancak Malatya’nın diğer kangren olmuş ulaşım sorunları konusunda sustuklarını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün Malatya’ya taşınması için Malatya’da ki tüm STK’ları, ilgili kurumları, siyasi partileri ve Malatyalıları kamuoyu oluşturmak göreve davet etti.

Milletvekili Ağbaba, konuyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından cevaplandırılması istemiyle bir de soru önergesi verdi.